Kitte Wagner till Dramaten

  • 22 juni 2023
  • VD & Styrelse-rekrytering
Novare Executive Search

Dramatens styrelse har utsett Kitte Wagner till ny VD för Dramaten. Kitte är idag VD och konstnärlig ledare för Malmö Stadsteater och tillträder sin nya roll på Dramaten i december.

–Jag är mycket glad över att Kitte Wagner tackat ja till tjänsten. Med Kitte får Dramaten en mycket erfaren, driven och visionär VD. Hon har rätt förutsättningar att, tillsammans med teaterchefen Mattias Andersson, befästa och utveckla Dramatens starka position inom scenkonsten, säger Raoul Grünthal, styrelseordförande för Dramaten.

Kitte Wagner har lång erfarenhet av ledarskap inom kultursektorn både i Danmark och i Sverige, och har bland annat varit VD för Nørrebro Teater och innan dess dramaturg och projektledare i tio år på Betty Nansen Teatret. Hon har också varit aktiv i flera rådgivande styrelser för det danska Kulturdepartementet och är för närvarande styrelseledamot för Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Kitte har en Master i kommunikation och dramaturgi från Roskilde Universitet. Hon har varit VD och konstnärlig ledare för Malmö Stadsteater sedan 2016.

–Dramaten har de senaste åren styrkt sin position som en tongivande, europeisk ensembleteater. Att få ta del av den utvecklingen i ett delat ledarskap med Mattias Andersson och tillsammans med alla fantastiska kollegor på teatern är naturligtvis en dröm. Jag tar med mig både affärstänk och modernt ledarskap, men först och främst ser jag mig själv som en teatermänniska, säger Kitte Wagner.

–Kitte Wagner är en oerhört kvalificerad och meriterad person som uträttat väldigt mycket bra inom teatern i Sverige och Norden. Att få henne som VD i ett delat ledarskap känns enormt inspirerande och jag hoppas vi tillsammans kan göra Dramaten ännu starkare både nationellt och internationellt, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

Till pressmeddelandet >>