Christian Cederholm till Investor

  • 4 december 2023
  • VD & Styrelse-rekrytering
Novare Executive Search

Investors styrelse har utsett Christian Cederholm till ny VD och koncernchef. Han efterträder Johan Forssell som övergår i en konsultroll, som industriell rådgivare, med fokus på industriella bolag och styrelsearbete. Christian Cederholm kommer från en roll som chef för Patricia Industries och har varit anställd på Investor sedan 2001. Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Christian är styrelseledamot i Hi3G Scandinavia och Mölnlycke.

”Investors styrelse och jag är mycket glada att Christian Cederholm har tackat ja till att leda Investor och att Johan Forssell vill fortsätta att bidra med sin breda kompentens för att skapa långsiktigt värde för Investors aktieägare. Vi anser att Christian har den rätta bakgrunden, drivet och beslutsamheten för att ta Investor vidare. Han har även en god investeringsförmåga och ett djupt intresse av att framtidssäkra Investor och våra bolag”, säger Investors ordförande Jacob Wallenberg.

”Jag är tacksam för styrelsens förtroende och känner mig väldigt entusiastisk över den här möjligheten. Efter många år i verksamheten har jag fått en viss förståelse för vad uppdraget innebär och det är svårt att tänka sig en mer stimulerande och inspirerande roll. Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med våra fantastiska medarbetare för att utveckla och framtidssäkra Investor och våra portföljbolag under de kommande åren”, säger Christian Cederholm.

Till pressmeddelandet >>