Vår historia

Sommaren 2000 föreslog Marcus Wallenberg och Börje Ekholm att Investor skulle starta en egen headhunting-verksamhet, eftersom koncernens över 150 investeringar till stor del handlade om att hitta rätt människor. Fredrik Hillelson, som var personalchef på Investor, fick uppgiften att genomföra en case-studie. Styrelsen gav därefter tummen upp till att starta Novare Human Capital. Bollen var i rullning.

 

Första uppdraget.

Fredrik blev ansvarig för att starta verksamheten. Första uppgiften blev att bygga upp mobiloperatören 3 genom att anställa bolagets första 200 medarbetare. Mellan 2001 och 2002 startades fler Novare-bolag inom chefsrekrytering, rekrytering och utbildning. Idag består Novaregruppen av sju bolag som samarbetar med hela svenska arbetsmarknaden.

 

En hjärtefråga som format oss.

Idag är Fredrik vd för Novare. Några av hans hjärtefrågor är jämlikhet och mångfald, värderingar som bland annat har sin bakgrund i att hans föräldrar kom till Sverige som flyktingar. Detta har satt en stark prägel på hela Novare, både när det gäller valet av områden vi arbetar med och värderingarna som driver oss i vardagen.

 

Frihet, ansvar och förändring.

”Mitt samhällsengagemang, viljan att se individens potential och vikten av jämställdhet och mångfald tog jag med mig till Novare”, förklarar Fredrik. ”När vi startade provade vi att arbeta med rekrytering och ledarskap på ett nytt, modernare sätt. Nybyggarandan har fortsatt att prägla oss. Bara när det gäller jämställdhet har vi rekryterat 50/50 de senaste åren, så vi står stadigt i våra värderingar. Allt blir enklare när man inte behöver pekpinnar och regler, utan istället skapar en kultur av mod och kreativitet. Jag tror på mycket frihet och mycket ansvar – det är vad trygga människor med eget driv behöver för att prestera och trivas”.

När hände vad?

2000 – Novare Executive Search grundas

2001  – Novare Human Capital startar som dotterbolag till Investor

2010  – Novare Leadership Academy grundas

2013  –  Novare Intro (Peritos) grundas

2014  – Novare Human Capital blir helägt partnerbolag

2015  – Novare Pay Consulting grundas

2016  – Novare Potential grundas

2017  – Novare Interim & Recruitment grundas, intressebolaget Valida grundas

2018  – Novare Public grundas

2020 – Beredskapslyftet startar

2021  – Novare Bemanning grundas, Novare Pay avyttras (för att 2024 bli AllShares)

2023 – FAM AB förvärvar 10% av Novare Holding

2024 – FAM AB förvärvar ytterligare 10% av Novare Holding

FAQ

Vilka är Novare?
Hur kan jag kontakta er?
Var sitter ni?
Vilka tjänster erbjuder ni?
Kan ni hjälpa oss med uppdrag utanför Stockholm?