Om Novare Intro

Ta ett beslut som förändrar livet

Det är inte ovanligt med rädslor och fördomar kring människor med funktionsvariationer. Det är väldigt synd, för då är det lätt att missa alla fördelar. Vad många inte tänker på, är att med funktionsvariationer kommer massor av färdigheter och spetsegenskaper.
Vi har specialiserat oss på rekrytering av unga vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som ADHD, aspberger och autism. Vi fungerar som en bro mellan arbetsgivare med kompetensbrist och en grupp som ofta förbigås när man tänker alltför traditionellt kring rekrytering.

 

Hur fungerar det i praktiken?

Om ni vill prova så erbjuder vi en Introduktionsrekrytering. Då jobbar personen hos er som konsult och med extra stöd från oss. Vi finns med hela vägen för att coacha både konsulten och er. Efter introduktionsperioden brukar över 70% av kunderna vilja fortsätta och själva ta över anställningen. Det ser vi som ett kvitto på att all osäkerhet är som bortblåst, att relationerna fungerar bra och att kunderna är mer än nöjda.

 

Så startade vi

Novare Intro kom igång 2012. Det som tände gnistan var de alarmerande höga arbetslöshetssiffrorna bland unga vuxna med funktionsvariationer. Vi såg ett allvarligt samhällsproblem som bara växte och växte. Vi såg slöseriet med resurser. Det här bestämde vi oss för att ändra på. Och glädjande nog har kommit en god bit framåt.

Sedan 2012 har vi hjälpt hundratals unga vuxna i Stockholmsområdet att få en karriär och ny framtid med riktiga jobb med riktig lön. Och arbetsgivarna har fått nya, motiverade medarbetare som gör massor med nytta.

 

Veta mer?

Prata med oss om hur det skulle kunna fungera för er. Och vi sätter dig gärna i kontakt med någon av alla som redan tagit steget. Vi lovar, ni kommer inte att ångra det.

Hör av dig till oss!

Boka in ett möte med oss redan idag!

Delal Apak

Vd och delägare

Novare Intro i siffor

2012
Grundades Novare Intro
96%
Är arbetslösa när vi anställer dem
80%
Av konsulterna får anställning hos kund efter 1 år hos Novare Intro

FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret du söker här, tveka inte att höra av dig till oss!

Vad är Neuropsykiatrisk funktionsvariation (NPF)?
Vad skiljer Novare Intro från andra, t.ex. Arbetsförmedlingen och Samhall?
Hur lång är avtalsperioden?
Vi vill gärna använda Novare Intro, men har svårt att identifiera en roll eller lämpliga arbetsuppgifter. Hur gör vi?