Ola Mattsson till Barncancerfonden

  • 16 november 2022
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Novare har varit med och rekryterat Ola Matsson till ny generalsekreterare för Barncancerfonden. Ola kommer senast från Rädda Barnen där han arbetat sex år som sverigechef och de senaste tre åren som ansvarig för organisationens innovationsdrivna affärsutveckling. Han tillträder tjänsten 1 februari 2023.

”Barncancerfonden är en central aktör gällande svensk barncancercancerforskning och barncancercancervård. Jag känner både stolthet och respekt inför uppdraget som generalsekreterare och ser fram emot att bidra till en fortsatt utveckling av insamling, forskning och det viktiga stöd Barncancerfonden ger både i det personliga mötet med drabbade och som aktiv samhällsröst. Det finns fantastiska förutsättningar, inte minst genom de regionala föreningarnas engagemang, säger Ola Mattsson.”

”Vi är otroligt glada över att ha rekryterat Ola Mattsson till Barncancerfonden, i honom har vi en unik kombination av stark förankring i ideell sektor och ett affärsmässigt perspektiv. Olas förmåga att bygga partnerskap med näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle i kombination med sitt moderna ledarskap ger oss dessutom förutsättningar att utveckla Barncancerfonden till nästa nivå, säger Barncancerfondens styrelseordförande Jens Schollin.”

Läs mer här >>

Fotograf: Matti Pohjola