Mathias Collén ny VD för Länsförsäkringar

  • 13 december 2022
  • VD & Styrelse-rekrytering
Novare

Novare har varit med och rekryterat Mathias Collén till ny VD för Länsförsäkringar AB. Mathias efterträder Malin Rylander Leijon som varit tillförordnad VD för Länsförsäkringar AB sedan februari 2022.

Mathias Collén tillträder rollen som VD den 13 december 2022 och är sedan 2020 VD för Länsförsäkringar Fondliv. Han upprätthåller rollen tills en tillförordnad VD för Länsförsäkringar Fondliv är utsedd i början av nästa år.

”Vi i styrelsen är väldigt glada över rekryteringen av Mathias som vd för Länsförsäkringar AB. Han har en mycket bra bakgrund och erfarenhet som passar väl in i vår kravprofil på ny vd. Mathias står även för ett framåtsträvande och inkluderande ledarskap vilket vi anser är viktiga egenskaper för att framgångsrikt utveckla verksamheten, säger Maria Engholm, ordförande Länsförsäkringar AB och tillika ordförande i Dalarnas försäkringsbolag.”

”Jag är glad och tacksam att få förtroendet att leda Länsförsäkringar AB. Det är givande och utvecklande att få arbeta i en framgångsrik federation där allt vi gör går ut på att skapa trygghet och möjligheter för våra kunder, säger Mathias Collén, vd Länsförsäkringar AB.”

Läs mer här >>