Farhad Mazi Esfahani till Clowner utan Gränser

  • 12 maj 2023
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Farhad Mazi Esfahani är ny generalsekreterare för Clowner utan Gränser. Farhad kommer närmast från rollen som verksamhetschef för föreningen Treskablinoll som kämpar för att förebygga sexuella övergrepp på barn.

– Från styrelsens sida är vi både glada och förväntansfulla över att efter en gedigen rekrytering kunna erbjuda tjänsten till Farhad Mazi Esfahani. Det har varit många kompetenta sökande och vi har haft förmånen att möta ett oerhört engagemang för både tjänsten och organisationen under rekryteringen. Vi är övertygade om att Farhad med sin strategiska blick, sin bakgrund inom hälso- och inkluderingsfrågor och sin energi kommer att kunna utveckla verksamheten på ett utomordentligt sätt tillsammans med kansliet och våra medlemmar, säger Lilja Fredrikson, ordförande för Clowner utan Gränsers styrelse.

Farhad Mazi Esfahani har sedan 2021 varit ledamot i Clowner utan Gränsers styrelse och tillträder sin nya tjänst i mitten av augusti.

– Jag brinner för alla barns rätt till en trygg barndom och fritid, något alla barn tyvärr inte har idag. Jag vet själv hur det är att som barn uppleva krig och utsatthet men jag minns också styrkan i ett skratt och att återfinna glädjen. Clowner utan Gränser är en fantastisk barnrättsorganisation och tillsammans med artister, kansli och styrelse vill jag utveckla våra metoder så vi kan nå ut till och stötta ännu fler människor både i Sverige och resten av världen, säger Farhad Mazi Esfahani.

Om Clowner utan Gränser
Clowner utan Gränser i Sverige är en ideell förening vars kärna består av engagerade artister som arbetar för att ta skratt, lek och kreativitet till barn som befinner sig i utsatta situationer, i Sverige såväl som i resten av världen. Alla Clowner utan Gränsers insatser utgår från Barnkonventionen och på kansliet i Stockholm arbetar idag tolv medarbetare. Clowner utan Gränser har funnits i Sverige sedan 1996 och sedan dess har organisationen mött och skrattat med över två miljoner barn i världens krisområden.

Till pressmeddelandet >>