Erik Eng till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

  • 25 mars 2024
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har utsett en ny generalsekreterare. Det blir Erik Eng, nuvarande kommunikations- och marknadschef på Korpen, som tillträder tjänsten.

– Det känns så klart både viktigt och inspirerande att få bidra till att fortsätta utveckla Korpen tillsammans med alla föreningar och förbundskansliet. I den här rollen kan jag kombinera min erfarenhet från civilsamhället med min passion för fysisk aktivitet. Dessutom älskar jag Korpen och jag har ända sedan jag började drivits av att förverkliga den stora potential som finns i rörelsen, säger Erik Eng.

Erik Eng har de senaste månaderna varit tillförordnad generalsekreterare för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet men blir nu alltså permanent på posten.

Ett fokus framåt blir att fortsätta jobba för att stärka varumärket och kännedomen om Korpen.

– Vårt sätt att i föreningar driva motionsaktiviteter med fokus på lust och att må bra är helt rätt i tiden men vi måste lyckas nå ut och locka fler. Det finns med andra ord ett stort behov av synlighet och där tror jag att min kommunikationsbakgrund kan göra skillnad. Ända sedan mitt första jobb har en röd tråd alltid varit en kombination av marknadsföring, kommunikation och digitala kanaler i syfte att bygga starka och attraktiva varumärken, säger Erik Eng.

Den 45-årige långdistanslöparen Erik Eng har närmare 20 års erfarenhet från den ideella sektorn, där han bland annat har varit marknadschef och ansvarig för digitala kanaler på Naturskyddsföreningen. På Korpen började han 2019 som kommunikation- och marknadschef och i juli 2023 klev han in i rollen som tillförordnad generalsekreterare.

Processen med att rekrytera en ny generalsekreterare till Korpen inleddes hösten 2023. Tjänsten annonserades ut externt och lockade många sökande.

– Vi från styrelsen är mycket glada att Erik Eng har tackat ja till att bli Korpens nya generalsekreterare. Intresset för tjänsten har varit stort med över 100 kvalificerade sökande. Under rekryteringsprocessen har det blivit tydligt för oss att Eriks gedigna erfarenhet från rörelsen, tillsammans med ett bultande hjärta för Korpen, kommer att bidra till att lyfta hela organisationen in i framtiden på ett fantastiskt sätt, säger Erik Söderberg, förbundsordförande för Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet.

Till pressmeddelandet >>