Elisabeth Dahlin till Barncancerfonden

  • 24 maj 2024
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Elisabeth Dahlin har vid Barncancerfondens årsmöte valts till Barncancerfondens nya styrelseordförande och tar över rollen efter Jens Schollin som innehaft posten under de senaste åtta åren. Elisabeth tillträder i rollen omgående.

 

Med mer än 18 års engagemang i civilsamhället på flera ledarpositioner inom ideell sektor, samt med gedigen erfarenhet från arbete med politiska processer och styrelsearbete tillträder Elisabeth Dahlin som styrelseordförande i Barncancerfonden. Elisabeth har nyligen avslutat sitt uppdrag som Barnombudsman där hon arbetat sedan 2018 och dessförinnan var hon generalsekreterare för Rädda Barnen under tio år. Därtill har hon varit det globala civilsamhällets representant i FN:s Global Partnership on Violence Against Children, varit ledamot i Radiohjälpens styrelse och suttit som ordförande för Världens Barn i tio år.

– Vi är otroligt glada över att Elisabeth tackat ja till rollen som ny styrelseordförande för Barncancerfonden. Elisabeths intresse för barn och barns rättigheter i kombination med hennes starka ledaregenskaper och erfarenhet av medlemsorganisationer och ideell sektor, samt hennes stora nätverk inom akademin kommer vara en tillgång för Barncancerfondens arbete framåt, säger Ola Mattsson, generalsekreterare för Barncancerfonden.

 

Barncancerfonden har sedan 1982 haft en tydlig uppgift – att bekämpa barncancer med målet att varje drabbat barn ska överleva och leva ett gott liv. Barncancerfonden finansierar forskning som möjliggör effektivare och mer skonsamma behandlingar som är elakare mot cancern men snällare mot barnen, samt erbjuder stöd för drabbade familjer och barncanceröverlevare i hela landet. Tillsammans arbetar riksförbund och lokala föreningar för att bidra till en positiv utveckling inom alla områden som rör barncancer.

– Barncancerfonden har i mer än 40 år förverkligat barns rättigheter genom att alltid stå på barnens sida och aktivt bidragit till att forskning och vård tagit viktiga kliv framåt för att fler barn ska överleva och få ett gott liv. Jag känner mig både stolt och hedrad över att få vara med och leda en organisation som genom insatser inom forskning, vård och stöd finns där för drabbade barn och deras familjer såväl under som efter behandling. I min roll som styrelseordförande kommer jag göra mitt yttersta för att vi i styrelsen ska fortsätta utveckla vårt arbete med ett tydligt fokus på målet att varje barn som drabbas ska överleva och få ett gott liv, säger Elisabeth Dahlin.

 

Elisabeth Dahlin valdes till styrelseordförande vid Barncancerfondens årsmöte den 18 maj och tillträder som styrelseordförande för Barncancerfonden omgående.

 

Till pressmeddelandet >>