Conny Udd till Tekniska verken

  • 10 januari 2024
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Tekniska verkens styrelse har utsett Conny Udd till ny VD och koncernchef för Tekniska verken i Linköping AB (publ).

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Conny Udd välkommen till Tekniska verken. Conny har en gedigen kunskap om branschen, samtidigt som han står för ett värderingsdrivet och tydligt ledarskap med fokus på utveckling och samverkan. Detta är egenskaper vi eftersökt, då vi ser att de kommer att krävas för att vi ska behålla vår ledande position i energiomställningen och samtidigt klara de komplexa framtidsutmaningar som branschen har framför sig, säger Maria Almesåker, styrelseordförande, Tekniska verken.

Conny Udd kommer närmast från Sweco där han 2015 började som VD för Sweco Energy och nu innehar tjänsten som divisionschef för division Energy & Industry i Sweco Sverige. Han har även haft olika ledande roller inom Rejlers Sverige.

– Tekniska verken är ett företag med starkt varumärke, som ligger i framkant inom samtliga verksamhetsgrenar, och jag är hedrad över förtroendet att få leda verksamheten vidare. Det är imponerande hur man på ett effektivt och säkert sätt ansvarar för en rad samhällsviktiga funktioner och samtidigt ligger långt framme när det gäller innovation. Jag har ett stort engagemang i frågor som rör hållbar energiproduktion, samt samhälls- och verksamhetsutveckling. Det är exempel på områden där jag hoppas kunna bidra och samtidigt få ta del av den omfattande kompetens som finns inom hela koncernen. Jag ser mycket fram emot att få lära mig mer om verksamheterna och möta både medarbetare och kunder när jag är på plats, säger Conny Udd.

Tillträde sker under första halvan av 2024, specifikt datum är ännu inte helt klart.

Till pressmeddelandet >>

Foto: JFalk