Christer Abrahamsson till Svenska Innebandyförbundet

  • 9 januari 2024
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Christer Abrahamsson blir ny generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet. Christer Abrahamsson kommer närmast från Sirius Fotboll där han innehaft en tjänst som klubbdirektör och VD. Christer Abrahamsson har dessförinnan arbetat länge med ledarskap inom affärsutveckling hos Sharp Business Systems och var kommersiell direktör för den nordiska marknaden innan han anslöt till Sirius Fotboll 2019. Christer är känd för sin organisatoriska förmåga och sina goda ledaregenskaper.

– Jag är hedrad och ser verkligen fram emot att tillträda som generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet och påbörja arbetet med alla medarbetare och externa intressenter. Svensk Innebandy är verkligen i en spännande fas och det ska bli kul att arbeta tillsammans för en fortsatt positiv utveckling för innebandy i Sverige, säger Christer Abrahamsson.

Christer Abrahamsson tillträder sitt nya uppdrag till sommaren.

– Jag tillträder i mitten av juni och kommer under perioden fram till dess ha fokus på att avsluta mitt nuvarande uppdrag på absolut bästa sätt.

– Från och med mitt tillträde påbörjas ett digert arbete att träffa personal, partners och så snabbt som möjligt sätta mig in i verksamheten. Det ska bli oerhört kul att påbörja det här nya kapitlet tillsammans med den stora innebandyfamiljen.

Märit Bergendahl, styrelseordförande Svenska Innebandyförbundet, är mycket nöjd med den genomförda rekryteringsprocessen och att Christer Abrahamsson nu blir personen som ska hjälpa Svensk Innebandy uppfylla de långsiktiga målen i Svensk Innebandy Vill.

– Det känns väldigt positivt att nu presentera Christer Abrahamsson som ny generalsekreterare. Christer symboliserar precis det vi sökte efter under rekryteringsprocessen, säger Märit Bergendahl och fortsätter:

– Med Christer som generalsekreterare får vi en stabil men samtidigt modig ledare som ger oss bra förutsättningar för att ta stora kliv i utvecklingen och föra vår sport framåt. Jag ser fram emot att påbörja vårt arbete tillsammans med Christer.

Till pressmeddelandet >>

Foto: Svensk Innebandy