Anna Careborg till SVT

  • 31 augusti 2023
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Anna Careborg blir ny nyhets- och sportdirektör på SVT. Anna Careborg har arbetat i flera ledande positioner inom Svenska Dagbladet. Sedan snart fem år tillbaka är hon VD, chefredaktör och ansvarig utgivare. Hon sitter i ledningsgruppen för Schibsteds mediedivision News Media samt i styrelserna för nyhetsbyrån TT, Tidningsutgivarna och Utgivarna.

Som nyhets- och sportdirektör blir Anna Careborg högsta chef över samtliga nyhets- och sportmedarbetare på SVT. Det är en nyinrättad roll som också innebär att hon ansvarar för den långsiktiga inriktningen för nyhetsverksamheten.

– Anna Careborg är en klok publicist med djup insikt i både dagens och framtidens digitala medievanor. Hon har modet och kunskapen som krävs och har byggt både starkt förtroende och en förbättrad ekonomi på Svenska Dagbladet, säger Hanna Stjärne, VD på SVT.

– Det är med stor entusiasm och ödmjukhet jag går in i den här rollen. Entusiasm inför att tillsammans med SVT:s alla begåvade medarbetare bevaka vår tids stora nyhetsfrågor och idrottsevenemang. Ödmjukhet inför att det sker i allmänhetens tjänst, på uppdrag av svenska folket, säger Anna Careborg.

Läs mer här >>

Foto: Staffan Löwstedt/SvD