Ottobock

Tillsammans med Ottobock/Aktiv Ortopedteknik har vi skapat en ledarutbildning i syfte att stärka alla ledare med konkreta verktyg för fortsatt utveckling. Ottobock som är en av världens ledande leverantörer av ortopedtekniska tjänster och produkter äger Aktiv Ortopedteknik och tillsammans skapar de ett globalt nätverk med över 500 ortopedtekniska center världen över.​

Ottobock Novare Leadership Academy

En ledarutbildning i syfte att stärka alla ledare med konkreta verktygVad var utmaningen?
Utmaningen för Ottobock/Aktiv Ortopedklinik var att få ihop två kulturer och ett bilda ett ledarkollektiv som strävar efter samma mål och riktning. Man ville skapa samsyn kring strategi och ledarskap och samtidigt rusta ledare med gemensamma verktyg för att kunna leda förändring.

Vad blev lösningen?
Lösningen landade i att jobba med alla 40 ledare i Sverige under fyra moduler uppdelat på tre grupper under sex månader. Grupperna sattes ihop utifrån tidigare ledarerfarenhet  och under programmets gång fick alla ledare en mindre buddygrupp att reflektera och följa upp lärandet tillsammans med. Fyskiska träffar blandades med uppgifter att träna och testa med sitt team i vardagen. Under modulerna blandades teori, verktyg och modeller med praktisk träning av ledarförmågor, coachingövningar och walk-and-talks.

Vad blev resultatet?
Redan under programmet kunde de tidigt se en förflyttning i deltagarnas förmåga att anamma ett strategisk tänk samt nyttja varandra i chefsgruppen. De beteenden och verktyg som deltagarna fick öva på under programmets gång har kontinuerligt testas i organisationen och viktiga diskussioner kring hur leda förändring, arbeta med feedback och teamets olika drivkrafter har fortsatt.

Värdeskapande! En ledarskapsutbildning som gör skillnad vardagen. Bra blandning mellan teori och praktik där man som deltagare få ny kunskap och bra verktyg.

– Jessica Bäckström HR Manager, Aktiv Ortopedteknik

Ottobock Novare Leadership Academy | ledarskapsutbildning

Bra och gedigen utbildning för hela ledningsgruppen med fokus på hur vi praktiskt skall tillämpa det vi lärt oss.

– Martin Porelius​, Regionchef Aktiv Ortopedteknik

Vi finns här för Dig

Låter ovan intressant? Kontakta oss om du också är nyfiken på hur vi kan hjälpa dig och ditt bolag med ledarskapsutveckling.

Sarah Scheller Novare Leadership Academy

Sarah Scheller

Head of Individual Programs