Team- och ledarutveckling

Ledarutveckling

Novare Public erbjuder utveckling och rådgivning till chefer och ledare, både till dig som individ och som grupp.

 

  • Chefscoachning

Detta är en individuell utveckling av det personliga ledarskapet och bygger på chefens uppdrag och utmaningar i sin vardag. Coachingen anpassas efter chefens och organisationens unika behov. Vi använder NÖHRA-modellen och utgår från Försvarshögskolans ledarskapsmodell Utvecklande ledarskap. Om önskvärt kan chefsstöd i form av konflikthantering adderas till coachningen.

 

  • Ledningsgruppsutveckling

När en ledningsgrupp får en ny ledare eller nya gruppmedlemmar är det gynnsamt för organisationen att arbeta ihop ledningsgruppen. Förutom att arbeta med gruppens syfte och mål, som är grundstenarna i en effektiv grupp, arbetar vi också upplevelsebaserat med tonvikt på förankring av gruppens arbete hos alla medlemmar i gruppen. Vi använder forskningsbaserade teorier och utgår från Försvarshögskolans ledarskapsmodell Utvecklande ledarskap.

 

Teamutveckling

Detta skräddarsys efter det befintliga teamet eller arbetsgruppen. Här deltar alla medarbetare samt gruppens chef på en utvecklingsinsats, på så sätt får också chefen externt stöd i att facilitera sin grupp. Fokuset är på att hantera och nå teamets mål och utmaningar samt att utveckla medarbetarskapet och medledarskapet i teamet. Vi använder forskningsbaserade teorier som till exempel Susan Wheelans stadie-teori, samt Amy Edmondssons forskningsstudie om nycklar till att skapa högpresterande team. Att skapa psykologisk trygghet i gruppen är centralt.

 

HR – inspiration, train the trainer och föreläsningar

Vi stöttar HR-avdelningar genom att utbilda HR-partners i facilitering samt team- och ledningsgruppsutveckling. Ibland behövs en extern föreläsare vid en chefskonferens eller utvecklingsdag för HR-teamet. Vi skräddarsyr detta efter era behov. Exempel på teman är:
svåra samtal, det coachande förhållningssättet, konflikthantering, att leda i förändring och uppföljning och arbete inför, under och efter medarbetarundersökningar.

Vill du veta mer? Hör av dig!

Mitra Frost

Vd och Partner

FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret du söker här, tveka inte att höra av dig till oss!

Hur går en rekrytering till hos er?
Hur lång tid tar en rekryteringsprocess?
Kan vi anlita Novare Public för att rekrytera specialister?
Kan vi direktupphandla era tjänster?