Executive Search

Vad behövs för att hitta de bästa cheferna till er organisation? Det har vi svaret på.

Vi erbjuder executive search till din rekrytering, antingen som en integrerad del i processen eller som en separat tjänst. Executive search utgör ett av de mer utmanande områdena i en rekrytering eftersom kandidaterna som eftersöks inte är aktivt sökande efter sitt nästa steg. För att kunna hantera detta utmanande område krävs rätt metoder, nätverk och professionalism. Vi på Novare Public strävar efter att erbjuda en så effektiv, kundfokuserad och personlig approach som möjligt för att hitta rätt kandidat för morgondagens utmaningar.

 

Vi på Novare Public är experter inom offentlig sektor och vi har ett omfattande och upparbetat nätverk inom de flesta kompetensområden. Novaregruppen består av sju dotterbolag som samverkar tätt för att vara så heltäckande på marknaden som möjligt. Vi har en stor fördel av vår kandidatdatabas som består av över 250 000 kandidater från olika branscher, positioner och platser. När vi approcherar kandidater använder vi oss av olika kanaler där vi anpassar vår metodik efter den tilltänkta tjänsten.

 

För att en executive search ska vara framgångsrik krävs förtroende från våra kunder. Innan vi påbörjar en process säkerställer vi alltid att vi förstår er organisations behov, utmaningar och mål. Vi anpassar vårt tillvägagångssätt efter kund och uppdrag, där struktur, professionalism och kundnärhet alltid är våra utgångspunkter. När vi stöter på utmaningar hittar vi nya vägar för att nå målet och under processens gång utmanar vi både oss själva och våra kunder för att utvecklas och vara nytänkande. Vi strävar alltid efter att leverera ett urval av kandidater som överträffar våra kunders förväntningar.

Vi har tidigare jobbat med:

Vill du veta mer? Hör av dig!

Mitra Frost

Vd och Partner

FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret du söker här, tveka inte att höra av dig till oss!

Hur går en rekrytering till hos er?
Hur lång tid tar en rekryteringsprocess?
Hur arbetar ni med jämställdhet & mångfald i era rekryteringsprocesser?
Hur hittar ni kandidater som inte aktivt söker?