Novare VD-utbildning

The CEO-program – framgångsrikt VD-arbete – vänder sig till dig som vill utveckla dina kunskaper i VD -rollen. Under fem dagar går vi igenom VDs mest angelägna uppgifter tillsammans med ledande föreläsare och experter.

VD-utbildning

The CEO Program – Framgångsrikt VD-arbete

Gruppen är aldrig större än 15 deltagare för att ge gott om utrymme till interaktion och reflektion. Vare sig du har många års erfarenhet av VD rollen eller är ganska ny, kommer du få matnyttiga lärdomar som positivt kommer påverka din framgång. I den första modulen ser vi till att du har de konkreta kunskaper och verktyg om behövs i vardagen.

Vi arbetar inte bara med själva VD-rollen utan självklart även med dig som människa. Hela modul 2 fokuserar på dina personliga egenskaper, dina drivkrafter och hur du kan leda andra samtidigt som du leder dig själv. Våra beprövade verktyg och metoder är utvecklade i många år i våra övriga ledaskapsprogram i Novare Leadership Academy. Vi tar alltid avstamp i en väl underbyggd ESG-agenda.

 

Ytterligare fördelar med programmet
Utbildningen avslutas med Certificate of Completion från Novare Board Programs samt medlemskap i Novare Board Network.

Novare Board Network
Som deltagare i våra styrelseutbildningar erbjuds du alltid medlemskap i Novare Board Network där du förlänger nyttan av utbildningen genom en mötesplattform för hela ditt yrkesliv. Genom våra övriga verksamheter i Novare Leadership Academy och Novare koncernen i stort vill vi alltid bidra till livslångt lärande och ständig utveckling.

Omfattning
5 dagar
Pris
65 000 SEK ex moms
Lokal
Blasieholmen, Stockholm
Antal deltagare
Max 15 deltagare
Datum
1-3 oktober + 22-23 oktober
Ordförandeutbildning

Ur programmet

Modul 1

 • Lagar och regler i vardagen
 • VD avtalet
 • Ersättningar
 • Ekonomistyrning och uppföljning
 • Finansiell risk och rörelserisk
 • Tillväxtplaner och lönsamhet
 • Resultat, kassaflöden och nyckeltal
 • Strategiarbete
 • Att arbeta med styrelsen
 • Att leda i förändring


 • Modul 2 – Self Management Leadership

 • Ledarskap i nutid – vem är jag som ledare?
 • Självledarskap och självinsikt
 • Hur leder jag andra?
 • Förutsättningar
 • Fakta
 • Insikter
 • Syfte
 • Värderingar
 • Vision
 • Barriärer
 • Handlingsplan

 • ”Helheten, genomtänkt och väldigt användbart! Den bästa ledarutbildning jag upplevt!”

  – Från en tidigare deltagare

  Våra föreläsare

  Magnus Bild

  Magnus Bild

  Föreläsare Ekonomistyrning

  Magnus Bild är medgrundare av utbildningsföretaget Bild&Runsten. Han har lång och bred erfarenhet av utbildning för styrelseledamöter. Magnus är ekonomie doktor och har varit adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.
  Lasse Wrennmark

  Lasse Wrennmark

  Programledare modul 2 – ledarskap och självledarskap

  Lasse är medgrundare och partner av Oxford Leadership LTD som under 20 har fokuserat på att utveckla meningsdrivna organisationer och skapat samstämmighet mellan individens syfte, organisationens syfte och dess strategier.
  Mats Tindberg

  Mats Tindberg

  Programledare Juridik – Lagar & Regler

  Mats Tindberg är sedan 2003 medlem i ICC:s Kommitté för Digital Ekonomi. Mats är Managing Partner på Lindahl Advokatbyrå i Stockholm och är specialiserad inom svensk- och internationell affärsjuridik, särskilt Bolagsrätt, M&A, Internationell handel samt IT.
  Matilda Jusslin

  Matilda Jusslin

  Programledare Juridik – Lagar & Regler

  Matilda är jurist och Associate på LIndahls Avdokatbyrå där hon ingår i Lindahls kompetensgrupp för arbetsrätt och tvistlösning och arbetar huvudsakligen i ärenden med anknytning till dessa områden. Därutöver arbetar Matilda även med ärenden av allmän affärsjuridisk karaktär.
  Marie-Louise Kjellström

  Marie-Louise Kjellström

  Moderator och programledare

  Marie-Louise Kjellström är arbetande styrelseordförande för Novare Leadership Academy och leder affärsområdet Board Programs. Marie-Louise arbetar med frågor i professionell styrelseutveckling sedan 2015. Hon är också Ordförande i Club Eriks AB och i Valberedningen för Sophiahemmet i Stockholm. Bland tidigare styrelseuppdrag märks Hemnet, Stockholms Handelskammare och Projektplce bland andra.
  Fredrik Hillelson

  Fredrik Hillelson

  Föreläsare VD-rekrytering

  Grundare & VD Novare Human Capital, VD Novare Executive Search. Grundade Novare 2001. Arbetar främst inom VD- Styrelserekrytering. Tidigare erfarenhet från Investor AB, 3 Sverige, Accenture och Scania. Kandidatexamen i personal- och arbetsrättsvetenskap från Stockholms universitet samt officersexamen från Marinens officershögskola.
  Nicke Rydgren

  Nicke Rydgren

  VD på Hifab Group, gästföreläsare mars 2024

  Nicke Rydgren är VD på Hifab Group, ett konsultbolag inom fastigheter och samhällsbyggnad som är noterat på Nasdaq First North. Nicke har en blandad bakgrund från amerikanskt storbolag till entreprenör och egenföretagare. Innan Hifab var Nicke med och börsnoterade PE Teknik och Arkitektur i rollen som strategichef.
  Erika Andersson

  Erika Andersson

  Föreläsare Ersättningar

  Erika Andersson, Allshares AB (FKA Novare Pay Consulting AB). Erika har över 10 års erfarenhet av att arbeta med ersättningsfrågor. Erika har tidigare arbetat som konsult på Novare Executive Compensation, Aon Hewitt och McLagan i London.
  Johanna Persson

  Johanna Persson

  VD på Adapteo, gästföreläsare mars 2024

  Johanna Persson, baserad i Stockholm, tillträdde posten som VD och koncernchef för Adapteo Group i juni 2022. Innan Johanna började på Adapteo har hon haft internationella ledande roller på Elis, Nord-Lock och Duni efter hennes första utnämning som VD 2008. Johanna har en mastersexamen i företagsekonomi från Lunds universitet.
  Anne Wolf Novare Leadership Academy

  Anne Wolf

  Learning Partner

  ”En väldigt intressant och givande utbildning!”

  – Joakim Wiklander, CEO, Brödernas

  V>ill du veta mer? Hör av dig!

  Vi finns här för dig om du har funderingar eller frågor om utbildningen. Varmt välkommen att höra av dig!

  Marie-Louise Kjellström Novare Leadership Academy

  Marie-Louise Kjellström

  Head of Novare Board Programs

  Jacob Neckmar Novare Leadership Academy

  Jacob Neckmar

  Project Manager