Internt mentorprogram

I dagens snabbrörliga affärslandskap är det svårt att navigera, både som medarbetare och som ledare. Det kräver en kompass och riktning framåt samt en stor dos nyfikenhet, utveckling och mod att våga testa nytt. Mentorskap är ett värdefullt och effektivt sätt att rusta medarbetare och ledare.

Novare Leadership Academy

Mentorskap som rustar medarbetare

Vi på Novare Leadership Academy har drivit mentorprogram i 15 år med över 2 000 mentorpar i våra öppna och interna mentorprogram. Vi har gedigen erfarenhet om vad som krävs för att lyckas, samt ett stort nätverk av kompetenta mentorer från näringslivet. Mentorskap är ett effektivt sätt att hjälpa medarbetare att utvecklas och växa i sin roll. Adepten får genom sin mentor ett externt bollplank – med andra perspektiv än sin chef – som kan utmana, stötta och dela sina erfarenheter. Det leder till personlig utveckling och ny kunskap som adepten kan ta med i sin roll framåt.

Vi handplockar interna eller externa mentorer och skräddarsyr matchningar utifrån adeptens frågeställningar. Inför uppstarten ger vi deltagarna konkreta tips och råd för ett lyckat mentorskap. Vi har även erfarenhet att bygga mentorutbildningar för att rusta mentorerna att agera i sin roll och skapa utrymme för meningsfulla samtal.

Nätverksträffar och workshops
För att förstärka vikten av mentorskapet och era nyckelfrågor, rekommenderar vi att ni kompletterar mentorträffarna med gemensamma nätverksträffar eller workshops där vi tar upp ämnen kopplat till personlig utveckling, mentorskap och aktuella händelser inom och utanför er organisation.

Mentorskap – en del av ett internt ledarskapsprogram
Mentorskap kan även utgöra en del av ett skräddarsytt ledarutvecklingsprogram där vi kombinerar klassisk ledarskapsutbildning med mentorer som agerar bollplank, ger inspiration och utmanar adepten att tänka nytt.

Målgrupp
Målgruppen i ett internt mentorprogram är oftast ledare som vill ta nästa steg i sin ledarutveckling eller precis har fått sin första chefsroll. De behöver extern input, inspiration och kunskap från seniora ledare, samt ett objektivt bollplank att bolla affärsutmaningar och ledarskapsfrågor med.

Utvalda mentorer med relevant erfarenhet
Mentorerna i programmet kan vara utvalda interna förebilder, eller externa personer från Novares stora nätverk av erfarna mentorer. Upplägget går att anpassa med en mentor per adept, eller en mentor till en grupp om 3-5 personer. Vi ser till att mentorerna har relevant erfarenhet utifrån adepternas behov och önskemål. En bonus är att även mentorerna får en stor dos inspiration och ny kunskap!

Omfattning
Enligt överenskommelse
Pris
Enligt offert
Antal deltagare
Enligt överenskommelse
Tid
Enligt överenskommelse

Exempel på skräddarsydda mentorprogram

Omvänt mentorskap
Kanske behöver ni ett omvänt mentorprogram, där unga talanger agerar mentorer åt era seniora ledare? Genom att arbeta med omvänt mentorskap kan ni stärka interna nätverk, bredda karriärmöjligheter och öka lärandet i organisationen. Det sänder en signal internt om att de unga medarbetarnas kompetens och åsikter är viktiga. Målgruppen av adepter är då seniora ledare som behöver förstå och lära av de nya generationerna på arbetsmarknaden och inom er organisation.

Mentorprogram för framtidens fotboll
På uppdrag av Lennart Johansson Foundation skapade vi ett mentorprogram där vi kopplade samman ledande personer inom nordisk fotboll med ledare i näringslivet. Det var Lennart Johansson själv som tog initiativet till programmet med syfte att sammanföra fotbollen och näringslivet. Hans mål var att föra vidare arbetet med att stärka demokrati, jämlikhet och antikorruption bland fotbollsklubbar i världen.

Novare CFO Program – KPMG Onsite Solutions
I samarbete med KPMG Onsite Solutions tog vi fram ett ledarutvecklingsprogram som kombinerade ledarskapsutbildning med externt mentorskap. Programmet syftade till att utveckla framtidens CFO:er genom att få personlig- och professionell utveckling, nätverkande och ny kunskap. Tre externa mentorer följde deltagarna under hela programmet. Mentorerna var noga utvalda seniora CFO:er från Novares nätverk. Programmet bestod av fyra moduler som löpte under 10 månader där en av mentorerna fick göra en spaning var per modul kring olika teman samt berätta själv om sitt eget ledarskap och utmaningar.

Novares öppna mentorprogram
Sedan 2009 har vi drivit Novares Mentorprogram, ett öppet mentorprogram där vi mixar adepter och mentorer från olika branscher och sektorer samt bjuder in till nätverksträffar med aktuella teman. Uppstart med skräddarsydd mentormatchning sker löpande.
Läs mer om Novares Mentorprogram.

Skicka in en Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig inom kort. Välkommen med din förfrågan!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Nyfiken på att veta mer? Hör av Dig!

Jag finns här för dig när du har eventuella frågor och funderingar om programmet. Varmt välkommen att höra av dig.

Sarah Scheller Novare Leadership Academy

Sarah Scheller

Head of Individual Programs