För strategiska ledare: Novare Executive Program

 
Novare Executive Program är vårt uppskattade ledarskapsprogram med fokus på förändringsledning för seniora ledare och specialister. Syftet är att skapa ett starkt affärsnätverk och en plattform för erfarenhetsutbyte, utblick, ny kunskap och ledarutveckling där vi mixar deltagare från olika branscher och sektorer.

 

– Fyra fullmatade ledarskapsmoduler
– Innovationsresa till Norrbotten
– Tongivande gästföreläsare
– Access till Novares affärsnätverk

novare-executive-program

Programinnehåll

Framtiden är här nu. Gör dig redo!
Hållbarhet, AI, konjunktur, geopolitik. Alla företag och ledare står inför stora förändringar. För att framtidssäkra din organisation krävs en global utblick, förståelse för trender och dess påverkan, ny kunskap, olika perspektiv och samarbeten. I Novare Executive Program får du hjälp att navigera på vägen framåt och utveckla både din affär och ditt personliga ledarskap. Du får access till erfarenhetsutbyte från framstående ledare och bygger ett värdefullt affärsnätverk. Dessutom får du en unik möjlighet att uppleva den gröna omställningen i Norrland. 

För vem passar programmet? 
Målgruppen är seniora ledare eller specialister. Vi välkomnar deltagare från olika branscher och bolag för att skapa utrymme för dynamiska och spännande erfarenhetsutbyten.

Mål med utbildningen
I Novare Executive Program arbetar vi med strategiska ledarskapsfrågor, med en internationell utblick och med hållbarhetsfrågor i fokus. Vi blickar även inåt och jobbar med vårt självledarskap och styrkor som ledare. Programmet ger deltagarna ny kunskap och hållbara perspektiv på globala trender, affärsstrategi, förändring och ledarskap. Det ger också dig som deltagare ett unikt affärsnätverk och access till tongivande ledare och experter.

Omfattning
Fyra moduler
Lokal
Stockholm + Norrbotten
Datum
9-11 Oktober 2024 27-28 November 2024 30-31 Januari 2025 11-14 Mars 2025 (Novare North Innoavtion Tour)
Programmet genomförs på engelska. Ladda ner programbladet för mer information och priser.
Novare North Innovation Tour

Innehåll i programmet

Programdesignen är baserad på fyra interaktiva moduler. Tre moduler á 2-3 dagar i Stockholm och en resa till norra Sverige för att studera den hållbara, innovativa omställning som pågår i regionen. Vi blandar workshops, erfarenhetsutbyte och reflektion i gruppen och informella diskussioner. Vi bjuder in högprofilerade ledare och andra högt respekterade experter till varje modul. Genom personliga dialoger, skarpa diskussioner och ett unikt erfarenhetsutbyte får deltagarna ny kunskap och inspiration. Efter varje modul får deltagarna göra en personlig handlingsplan.

Modulerna
  • Inför programstart – Getting ready
  • Modul 1 – Setting direction
  • Modul 2 – Decide where to play and how to win
  • Modul 3 – People first
  • Modul 4 – Novare North Innovation Tour

 

Ett urval av tidigare föreläsare

Marcus Wallenberg

FAM

Alexandra Stråberg

Alexandra Stråhberg

Chief Economist and Head of the Economic Secretariat, Länsförsäkringar

Helena Hedblom

Helena Hedblom

CEO, Epiroc

Jonas Söderberg

Jonas Söderberg

Head of Corporate & Private Customer Division, SEB

Nicklas Hermansson

Nicklas Hermansson

Founder NomoFomo

Luke Bache

Luke Bache

Wellness consultant & Yoga teacher

Gustaf Flodström

Gustaf Flodström

VP R&D, Head of Global R&D projects at ABB Robotics and Discrete Automation

Eva Fors

Eva Fors

CEO, Google Sverige

Läs mer om utbildningen

Ladda ner programbladet för mer praktisk information om utbildningen. Där får du följande information:

  • Pris
  • Praktisk info
  • Mer om innehållet i modulerna
  • Mer om programledarna

Ladda ner programblad

*” anger obligatoriska fält

När du fyller i din e-postadress behandlar NLA dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy Policylänk

Tidigare deltagare berättar

The program has been a great asset for me. A very good mix between inspiration from interesting experienced leaders and a lot of time to dig into one’s own individual leadership and what drives me.
Calle Medin

VP Sustainability, Husqvarna Group

The Novare Executive Program gave me deepened knowledge about important trends, and I got the opportunity to work on my leadership and how do drive change from a strategic perspective.
Kristin Nordin

Chief Operating Officer, SEB Private Wealth Management & Family Office

Calle Medin
Kristin Nordin

Ett axplock av företagsbesöken

Här följer några av de företagen och kommuner vi besöker under Novare North Innovation Tour. Bolag som alla driver på och möjliggör den gröna omställningen som sker i norra Sverige just nu.

Programledarna

Lär känna programledarna

Petra Wigh och Lars Häggström leder Novare Executive Program tillsammans. De har båda lång erfarenhet av ledarskap och förändringsledning samt är mycket uppskattade programledare.

 

Petra Wigh, Program Director
Petra är seniorkonsult och certifierad coach som arbetar med Novares ledarskapsprogram. Hon en masterexamen i ekonomi från Uppsala universitet och lång erfarenhet av ledarskap och förändringsledning från flera roller inom telekombranschen och från konsultföretag. Petra har lett och utvecklat flera av våra skräddarsydda ledarskapsprogram. Med ett djupt intresse och kompetens inom lärande, pedagogik, lärandedesign och ledarskap är Petra en eftertraktad konsult för utveckling av människor och organisationer.

Lars Häggström, Program Director
Lars är grundare och VD för Enable Performance AB och Senior Advisor vid IMD Business School i Lausanne, Schweiz, med fokus på att driva storskalig förändring i globala organisationer. Lars är en erkänd expert inom ledarskap, kultur och storskalig förändring. Tidigare roller inkluderar Chief Human Resources Officer på Stora Enso, Nordea och Gambro. Internationella erfarenheter inkluderar HR-, försäljnings- och marknadsföringsroller i Storbritannien och USA, bl.a. för Eli Lilly & Co. – ett av världens största läkemedelsföretag. Som konsult har Lars stöttat kunder som DSV, Siemens, Team Tankers och Terre des Hommes. Han är även senior coach för seniora chefer, med fokus på transformation genom ledarskap och kultur.

Nyfiken på att veta mer? Hör av Dig!

VI finns här för dig när du har eventuella frågor och funderingar om programmet. Varmt välkommen att höra av dig.

Petra Wigh Novare Leadership Academy

Petra Wigh

Head of Leadership Programs