Novares Mentorprogram som ett stöd i sitt eget ledarskap och chefsskap

  • 8 februari 2024
  • Mentorprogram
Leadership Academy

Jacob Hallberg jobbar som Business Unit Director på Bertling Bulk Liquids, där han leder ett internationellt team på olika platser i världen. Jacob gick Mentorprogrammet under 2023-2024 och vi fick äran att sitta ner med honom för att höra hur han upplevt det.

Jacob, varför sökte du till Novares Mentorprogram?
– Jag kände att jag behövde ha extern stöttning. Jag behövde ha någon utifrån bolaget som inte jobbade tillsammans med mig eller som jag rapporterade till för att få inspiration för hur jag kan utvecklas som ledare och hjälpa mig, stötta mig, utmana mig att bli en bättre ledare, bättre chef och också lyckas med mitt uppdrag och på de KPI-erna som jag ställs mot.

Något särskilt din mentor skickat med dig som du vill dela?
– Dela kunskap, dela information har varit någonting som vi har pratat mycket om. Jag som ledare har velat skydda mitt team från vissa krav, vissa perspektiv som jag kanske inte ansåg att de behövde veta för att det är bättre att de fokuserar på det de gör bäst istället. Men han menade på att det var bättre att dela med sig och att alla ska få reda på om det går dåligt, om det går bra. För då lär man sig som grupp att kunna dividera det som grupp. Och att det också bygger lojalitet och gemenskap.

Varför sökte du till Novares Mentorprogram?
– Jag sökte till Novares Mentorskapsprogram för att få inspiration att utveckla mitt ledarskap. Att få en mentor att kunna bolla idéer med och få andra perspektiv på och också bygga ut mitt nätverk av andra.

Är du nyfiken på vårt mentorprogram?

Vi finns här för alla dina frågor och funderingar. Varmt välkommen att kontakta oss idag!

Sarah Scheller Novare Leadership Academy

Sarah Scheller

Head of Individual Programs