Nätverksträff på Grand Hôtel för adepter & mentorer i Novares Mentorprogram

  • 24 september 2022
  • Mentorprogram
  • Nyhet
Leadership Academy

Hur blir man en bra ledare? Hur ser dagens ledarskap ut? Hur kan min självinsikt hjälpa mig bli en bättre ledare? Detta var några av frågeställningarna som diskuterades när adepter och mentorer i Novares & Veckans Affärers mentorprogram samlades för en nätverksträff på Grand Hôtel i Stockholm.

Det var en fullspäckad agenda på den uppskattade nätverksträffen. Efter att adepter & mentor fått reflektera kring sitt eget ledarskap fick de lyssna till en panel bestående av Sandra Kiesel Lindberg (Quickspin), Sara Börsvik (Bonnierförlagen) och Marvin Liljegren (ICA) som delade sina tankar kring ledarskap i dagens organisationer.

”Många har idag både en chef, projektledare, team lead, intern mentor och några informella ledare att förhålla dig till. Det kan vara både utmanande och härligt att ha flera ledare med olika agenda och målbild. Med agila team, snabb förändring samt flera nivåer av chefer och ledare krävs struktur, tydlighet och viktigast av allt – tillit. Det var en av insikterna från den spännande paneldiskussionen.” säger Sofie Jungmar från Novare Leadership Academy.

Nätverksträffen gästades även av den aktuella författaren Thomas Eriksson

”Många är vi som läst eller hört talas om boken ”Omgiven av idioter”, skriven av Thomas Erikson som nu även släppt boken ”Omgiven av dåliga chefer”. Nu fick vi en djupdykning i ämnet kring olika beteenden och hur hantera personer som inte är som du. Inte helt enkelt om denna person dessutom är din chef eller medarbetare. Några konkreta tips vi fick var att göra många fel för att lära sig vad som är rätt, att ha en god självinsikt för att bli en bra ledare och samarbetspartner och slutligen att blanda kompetenser och personliga egenskaper i sina team för bästa resultat. Thomas gav dessutom ett klockrent exempel på hur våra mail kan säga mycket om vår person, och flera skratt dök upp i salen vid igenkänning” fortsätter Sofie.

Det är stimulerande att ha en mentor som kommer utifrån, och som man kan bolla saker med. Det är som att ha en egen bank av kunskap och erfarenhet, vilket känns lyxigt.

Efter mycket inspiration och nya lärdomar fick adepter och mentorer reflektera över var de står i sitt mentorskap och vad det har givit dem hittills.

”Mitt mentorskap har varit väldigt bra! Det är stimulerande att ha en mentor som kommer utifrån, och som man kan bolla saker med. Det är som att ha en egen bank av kunskap och erfarenhet, vilket känns lyxigt. Att ha någon som har gått före, och som man kan ta rygg på. Jag uppskattar att vi kan bolla saker helt öppet, att man kan vara helt transparent.” berättar Erik Thordin, regionchef på stiftelsen Friends i södra och västra Sverige.

Fotograf: Pax Engström Nyström
Artikel från Veckans Affärer