Henrik Dahlin till Green Cargo

  • 29 mars 2023
  • VD & Styrelse-rekrytering
Novare Executive Search

Henrik Dahlin blir ny VD för Green Cargo AB. Henrik kommer närmast från MTR Nordic Group där han idag är VD. Henrik Dahlin tillträder sin tjänst på Green Cargo senast den 16 september.

– Jag är mycket nöjd över att vi har lyckats rekrytera Henrik Dahlin till Green Cargo. Henrik har en lång erfarenhet av transport- och logistikbranschen samt av persontrafik på järnväg. Han har en välkänd förmåga att leverera resultat och är respekterad i hela järnvägsbranschen, säger Green Cargos styrelseordförande Andreas Regnell.

Henrik Dahlins viktigaste uppgift blir att tillsammans med ledning och medarbetare på Green Cargo fortsätta resan mot långsiktig lönsamhet genom fokus på punktlighet, kvalitet och effektivitet.

– Henriks ledaregenskaper och logistikerfarenhet kommer att vara en stor tillgång i arbetet med att ge våra kunder bästa möjliga logistiklösningar, säger Andreas Regnell.

– Green Cargo är viktigt för det skandinaviska näringslivet både idag och i en framtid när allt fler industrier ställer om till fossilfria värdekedjor. Jag är stolt och glad över att få förtroendet att leda Green Cargo och ser fram emot att möta medarbetarna och ta del av all den kunskap som finns inom bolaget, säger Henrik Dahlin.

Till pressmeddelandet >>