Tobias Theorell ny operachef på Kungliga Operan

  • 22 augusti 2024
  • Nyhet
  • Rekrytering

Tobias Theorell är regissör och idag konstnärlig chef vid Folkoperan i Stockholm och tillträder sin nya roll som operachef på Kungliga Operan senast den 28 februari 2025.

Novare Executive Search

Omtumlande och fantastiskt kul att få ta över operachefskapet på Kungliga Operan, en uppgift jag tar mig an med stor ödmjukhet och lust. Det är ett enastående operahus som står inför en ny och spännande tid. Jag ser väldigt mycket fram emot att få samarbeta med alla i huset och tillsammans med dem presentera högoktanig opera för publiken, säger Tobias Theorell.

 

Han har en bred och mångfacetterad erfarenhet av scenkonst både på svenska scener och utomlands –teater såväl som opera – och han har regisserat flera uppsättningar på Kungliga Operan; 2011 – 2012 två verk av Verdi, Stiffelio följd av Maskeradbalen, och våren 2023 den hyllade En midsommarnattsdröm med bland andra Elin Rombo och Robert Fux i ledande roller.

 

Vi önskar Kungliga Operan och Tobias Theorell stort lycka till! Tobias tillträder som ny konstnärlig ledare i en mycket spännande tid för Operan och vi rekommenderar alla trogna och nya nyfikna besökare att följa deras repertoarer framåt.