Malin Crona intervjuad i Besöksliv

  • 17 oktober 2022
  • Intervju
  • Nyhet
Novare

Malin Crona, projektledare på Ukrainian Professional Support Center, har blivit intervjuad av nyhetssajten Besöksliv som publiceras av besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita. I artikeln berättar hon hur vi kan hjälpa företag inom besöksnäringen att hitta nya medarbetare via det ukrainska samhället, antingen genom direktrekrytering från vår talangpool, eller genom skräddarsydda yrkesutbildningsprogram.

”Centret satsar på att ha nära relationer till den ukrainska communityn, och har bland annat byggt upp en databas med ukrainska kandidater som är redo att börja arbeta. I dag finns det 1 300 registrerade.

– När vi gick ut i våras och erbjöd tjänsten var det många bolag som hörde av sig om att de hade lediga tjänster. Uti från det skapar vi annonser om tjänsten på ukrainska med hjälp av fyra ukrainare som jobbar i projektet. De hjälper oss också att sprida annonseringen inom ukrainska communitys, sociala kanaler och på fysiska mötesplatser med mera. Vi kan sedan presentera flera kandidater som passar för jobbet, där bolaget sedan kan gå vidare i sin rekryteringsprocess, säger Malin Crona och fortsätter:

– Det går väldigt snabbt. Inom en vecka har vi kandidater att presentera, och ofta snabbare än så.”

Läs intervjun här >>