Hannes Hasselrot blir ny VD för NK

  • 11 oktober 2024
  • Nyhet
  • Rekrytering

Hannes Hasselrot utses till ny VD för AB Nordiska Kompaniet. Han blir också chef för Hufvudstadens Affärsområde NK och kommer ingå i Hufvudstadens koncernledning. Hannes tillträder tjänsten senast i april 2025.

Novare Executive Search

Hannes Hasselrot har lång och bred erfarenhet från retailbranschen både i Sverige och internationellt. Han har haft ledande roller i företag som Kronans Apotek, Peak Performance, H&M och Nicole Farhi. De senaste åren har Hannes också varit drivande i digitaliseringsprojekt och e-handelssatsningar i flera bolag där han varit anställd.

Hannes kommer närmast från rollen som kommersiellt ansvarig för Oriola Corporation, en nordisk grossistkoncern för läkemedel och hälsoprodukter.

”Jag är mycket glad över att Hannes Hasselrot vill axla en nyckelroll inom NK och Hufvudstaden. Hannes kombination av gott ledarskap, lång retailerfarenhet och expertis inom digital handel gör honom till rätt person för att utveckla NK som marknadsplats med fokus på ökad lönsamhet”, säger Anders Nygren, VD Hufvudstaden.

 

Läs mer här >>