Novare Ordförandeutbildning

The Chair Program – Ordföranderollen och att leda styrelsens arbete belyser de unika frågeställningar som styrelsens ordförande har ansvar för, men också hur man leder arbetet i styrelsen och hur rollen som ordförande kan utvecklas.

Ordförandeutbildning

The Chair Program – Ordföranderollen och att leda styrelsens arbete

Programmet genomförs i en liten grupp och ger utrymme för interaktion och samtal. Under utbildningen deltar också flera gästföreläsare som fördjupar insikterna i respektive ämne. Styrelseutbildningen riktar sig till dig som har gedigen tidigare erfarenhet som styrelseledamot och har pågående eller kommande uppdrag  som Styrelseordförande, eller vill förbereda dig för ett sådant uppdrag.

Programledare Carola Lemne
Utbildningen och workshopen leds av Carola Lemne, aktuell som ordförande Ung Företagsamhet Sverige och med styrelseposter i bland annat Terveystalo, Hjärt- och Lungfonden, Arjo och IRLAB. Carola är en av landets mest uppskattade ledare och styrelsepersoner. I hennes bakgrund finns uppdrag i bland annat Getinge, Apoteket, Investor, AFA och Alecta, men också Uppsala Universitet, Internationella Engelska Skolan och olika forskningsstiftelser. Hon har jobbat i internationella koncerner, varit vd för Danderyds Sjukhus AB,  koncernchef för Praktikertjänst och senast vd för Svenskt Näringsliv.

Gästföreläsare kommer under programmet att bidra med insikter och kunskaper i specifika, utvalda och relevanta ämnen.

 

Ytterligare fördelar med programmet
Utbildningen avslutas med Certificate of Completion från Novare Board Programs samt medlemskap i Novare Board Network.

Novare Board Network
Som deltagare i våra styrelseutbildningar erbjuds du alltid medlemskap i Novare Board Network där du förlänger nyttan av utbildningen genom en mötesplattform för hela ditt yrkesliv. Genom våra övriga verksamheter i Novare Leadership Academy och Novare koncernen i stort vill vi alltid bidra till livslångt lärande och ständig utveckling.

Mer i vårt erbjudande till dig
Du får också möjlighet att träffa en Senior konsult från Novare Executive Search med gedigen erfarenhet och fokus på Styrelsetillsättningar. Under mötet får du en unik chans att stämma av din kompetens mot marknadens behov och resonera om din personliga profil. Vi kontaktar dig före programstart för att boka mötet.

Omfattning
2+2 dagar
Pris
68 000 SEK ex moms
Lokal
Blasieholmen, Stockholm
Antal deltagare
Ca 8 deltagare
Datum
7-8 oktober + 4-5 november 11-12 mars + 3-4 april 2025
Tid
4 dagar kl 9.00 – 17.00
Två middagar ingår
Ordförandeutbildning

Ur programmet

 • Ordföranderollen
 • Att leda styrelsens arbete
 • Legala perspektiv
 • Värdeskapande genom styrelsen
 • Strategiarbete
 • M&A
 • Börsintroduktion
 • Relationen med ägarna
 • Relationen med VD
 • Ersättningar
 • Värdeskapande Talent Management
 • Transparens
 • Hållbarhet
 • Kontroll och kvalitet
 • Risk och Kris
 • Effektiva styrelsemöten
”En heltäckande utbildning av och med proffs. En liten deltagargrupp med mycket erfarenhet korsat med en kursledare i toppklass och sen spetsat med högsta klassens gästföreläsare. Bra inramning och god mat bidrar också. Det kan nog inte bli bättre.”

– Från en tidigare deltagare

Våra föreläsare

Carola Lemne

Carola Lemne

Programledare och ordförande

Carola Lemne är för närvarande ordförande i Ung Företagsamhet Sverige och har styrelseuppdrag i Terveystalo, Hjärt-Lungfonden, Arjo och IRLAB. Carola är en av landets mest uppskattade ledare och styrelsepersoner. I hennes bakgrund finns uppdrag i bland annat Getinge, Apoteket, Investor, AFA och Alecta, men även Uppsala Universitet, Internationella Engelska Skolan och olika forskningsstiftelser.
Maria Rimbäck

Maria Rimbäck

Gästföreläsare Budprocessen och Ordföranderollen

Maria Rimbäck är Managing Director och ansvarig för Corporate Finance Sverige på SEB. Hon har 15+ års erfarenhet från investment banking på SEB och har varit rådgivare i stort antal IPOs och nordiska M&A transaktioner. Hon har även arbetat flera år i New York bland annat med Venture Capital investeringar på Investor Growth Capital. Maria sitter även i styrelsen för Fairpoint Capital.
Fredrik Hillelson

Fredrik Hillelson

Föreläsare VD-rekrytering

Grundare & VD Novare Human Capital, VD Novare Executive Search. Grundade Novare 2001. Arbetar främst inom VD- Styrelserekrytering. Tidigare erfarenhet från Investor AB, 3 Sverige, Accenture och Scania. Kandidatexamen i personal- och arbetsrättsvetenskap från Stockholms universitet samt officersexamen från Marinens officershögskola.
Viktoria Bergman

Viktoria Bergman

föreläsare Hållbarhet

Viktoria Bergman, Non-Executive Director. Viktoria har lång och bred erfarenhet av bolagsstyrning, hållbarhetsfrågor, marknad och affärs- och produktutveckling från ledande positioner i globala bolag i flertalet industrier. Idag är hon bl a Styrelseordförande i Trianon och Vice Ordförande WaterAid Sverige. Viktoria har listats bland topp 25 hållbarhetsprofiler för styrelser av Aktuell Hållbarhet.
Erika Andersson

Erika Andersson

Föreläsare Ersättningar

Erika Andersson, Allshares AB (FKA Novare Pay Consulting AB). Erika har över 10 års erfarenhet av att arbeta med ersättningsfrågor. Erika har tidigare arbetat som konsult på Novare Executive Compensation, Aon Hewitt och McLagan i London.
Marie-Louise Kjellström

Marie-Louise Kjellström

Moderator och programledare

Marie-Louise Kjellström är arbetande styrelseordförande för Novare Leadership Academy och leder affärsområdet Board Programs. Marie-Louise arbetar med frågor i professionell styrelseutveckling sedan 2015. Hon är också Ordförande i Club Eriks AB och i Valberedningen för Sophiahemmet i Stockholm. Bland tidigare styrelseuppdrag märks Hemnet, Stockholms Handelskammare och Projektplce bland andra.

Vill du veta mer? Hör av dig!

VI finns här för dig om du har eventuella funderingar om utbildningen. Varmt välkommen att höra av dig!

Marie-Louise Kjellström Novare Leadership Academy

Marie-Louise Kjellström

Head of Novare Board Programs

Jacob Neckmar Novare Leadership Academy

Jacob Neckmar

Project Manager