SvD om Novares innovationsprogram Cheetah

  • 3 juli 2022
  • Nyhet
Leadership Academy

I en intervju för SvD berättar Sara Hellsten från Novare och deltagaren Niklas Hoffsten om resan till Shenzhen i Kina med innovationsprogrammet Cheetah.

”Nyligen reste deltagarna till Hongkong och Shenzhen – områden som är fulla av innovativa och snabbväxande bolag.

–Vi valde att åka till ”the Greater Bay Area” för att på riktigt, och inifrån, förstå vilken otrolig innovationskraft och marknadspotential som finns i regionen. Vi ser dessutom att kunskapen hos många svenska ledare kring dessa företag och varumärken är låg, säger Sara Hellsten, programansvarig för Cheetah och partner på Novare Leadership Academy.

Totalt 25 företagsledare deltog på resan. En av dem var Niklas Hoffsten, kommersiell chef på Apoteket Hjärtat.

– Jag tar framförallt med mig hem vilken transformation regionen gjort. Bland bitcoin-bankomater, uppkopplade kossor och supermoderna snabbtåg befinner man sig mitt i disruptionens öga – från Made in China till Innovated in China.

Han fortsätter:

– Men jag tar också med mig hur tydligt vi rör oss mot en era av plattformsekonomi där skalbarheten i en delad marknad blir en större hävstång än marknadsandelen i sig. Jag behöver fem olika appar för att kunna parkera i Stockholm medan Kina låter konkurrerande bolag koppla upp sig mot samma molntjänster för att förenkla för användaren. Visst föreligger risker i modellen, men det kan vara värt att fråga sig vad som egentligen är kundfokus?”

Läs hela artikeln på svd.se

Läs mer om Cheetah Disruptive Innovation Program