SEB:S VD Johan Torgeby gästtalare i Novares nya satsning

  • 9 maj 2023
  • Nyhet
Leadership Academy

På premiären av Novare Accelerate Program – W Edition, Novare Leadership Academys nya satsning för chefer, projektledare och specialister i Wallenbergssfären, var SEBs vd Johan Torgeby en av gästtalarna.

Johan lyfte bland vikten av att formulera ett tydligt syfte för sin organisation, och sig själv som ledare. Vidare poängterade Johan hur viktigt det är att ledare idag visar mod och tänker framåt för att framtidssäkra sin affär. Vi ställde några ytterligare frågor till Johan.

Vilka egenskaper ser du är viktiga för ledare idag? 

– Att vara genuin, att gilla det du gör och se till att du har ett bra sammansatt team. Idag, när vi har ett näringsliv och samhälle I förändring, behöver ledarskapet vara säreget och modigt. Vi måste våga göra saker annorlunda idag än vad vi gjorde igår. För att göra mindre skada på vår planet, samtidigt som vi håller i gång ekonomin, måste vi omforma affärsmodeller och få näringslivet att funka på ett nytt sätt.  

Vad har varit viktigt i din utveckling som ledare?  

– Jag har haft förmånen att få arbeta med många inspirerande och duktiga personer under min karriär. Mitt ledarskap har utvecklats tack vara att jag haft människor omkring mig som givit mig tilltro. Jag tror på devisen “learning by doing” och det är så jag har utvecklats i mitt professionella liv. Jag är även otroligt intresserad av människor och anser att mänskliga relationer är en källa till harmoni och välmående.  

Har du en vision för ditt ledarskap?  

– Jag vill skapa glädje för kunder, medarbetare och samhället. Mitt jobb är att skapa bästa möjliga förutsättningar för min ledningsgrupp att frodas på ett tryggt och säkert sätt. Då kan de i sin tur skapa goda förutsättningar för sina medarbetare – och det blir ringar på vattnet. 

Mer om Novare Accelerate Program

Novare Accelerate Program är ett ledarskapsprogram som riktar sig till chefer, projektledare och specialister som vill ta sitt ledarskap till nästa nivå. Programmet startar två gånger per år, en omgång öppen för alla bolag och branscher, och vår nya satsning W Edition som är skräddarsydd för personer verksamma inom Wallenbergssfärens bolag.