Mia Ritsfalk till Novare Leadership Academy

  • 6 september 2023
  • Nyhet

Vi på Novare Leadership Academy växer och rekryterar Mia Ritsfalk. En boomerang – Mia kommer senast från Ica Gruppen, men var innan dess en uppskattad seniorkonsult hos oss.

Leadership Academy

Hej Mia, varmt välkommen tillbaka till Novare Leadership Academy! Vad fick dig att välja Novare igen, och vad kommer du jobba med?
– Tack! Jobbet, kulturen och människorna såklart! Det finns en unik känsla, värme och drivkraft på Novare. Jag ser fram emot att återigen jobba med en stor bredd av olika bolag och branscher, och i synnerhet att få chans att utveckla ledare och vara en brygga för nätverkande.

I rollen som seniorkonsult kommer jag arbeta i våra öppna ledarskapsprogram samt stärka upp vårt erbjudande av skräddarsydda program till våra kunder. Jag ser verkligen framemot att hitta de där lösningarna som skapar värde för just det specifika bolaget. Vi ser att det skapar en enorm kraft när många ledare får chansen att utvecklas samtidigt i ett företag.

Du kommer senast från ICA Gruppen. Vad arbetade du med där? Vilka lärdomar tar du med dig?
– Jag var fem år på ICA Gruppen och arbetade inom Learning & Talent Development i tre olika roller. Det har handlat om allt ifrån att skapa och implementera talang- och lärandestrategier, bygga team och hitta nya lösningar kopplat till upskilling och reskilling. Vikten av att bygga hållbara strategier för lärande och innovation för att hålla sig relevant både som bolag och människa i framtiden är något jag tar med mig. Och att testa, testa och återigen testa….

Vilka värderingar eller egenskaper genomsyrar ditt ledarskap?
– Att vara autentisk, lyssna och utgå från individen. Och att aldrig tappa nyfikenheten.

Vad för typ av utmaningar och möjligheter ser du att ledare står inför idag? Vad tror du behövs för att rusta dessa ledare och deras företag?
– Att våga fatta svåra beslut i ständig förändring, utan att ha all information, tror jag är en av de svåraste utmaningarna just nu. Men det är samtidigt otroligt viktigt för att inte tappa fart och innovationskraft. Vidare finns det enorma möjligheter med teknikskifte, AI och hållbarhetsfrågor där vi kan utmana och effektivisera vår affär. Givet detta tror jag att några viktiga egenskaper framåt kommer att vara förmågan att bygga relationer och att kommunicera. Vi behöver också skapa förutsättningar för trygga team som vågar testa ny teknik och skapa nya typer av samarbeten inom och utanför den egna organisationen.

Har du någon ledarförebild?
– Alla våra mellanchefer – de som befinner sig mitt i kärnan av verksamheten, balanserar medarbetare och strategier, och verkligen driver arbetet framåt – är mina hjältar!

Slutligen, Christina Andersson, vd på Novare Leadership Academy, vad har du att säga om rekryteringen av Mia?
– Vi är så glada över att vi, trots rådande tider, växer och nu har fått möjligheten att återigen ha med oss Mia Ritsfalk i teamet. Mia har en otrolig drivkraft och ett sinne för affärer. Dessutom är hon med sin positiva energi och relationsförmåga en mycket uppskattad konsult och kollega. Välkommen Mia!

 

Christina Andersson, vd
christina.andersson@novare.se
+46 73 383 2481