Ledarskap, AI & hållbarhet – lärdomar från vårens gästtalare

  • 5 juli 2023
  • Nyhet
Leadership Academy

Äntligen sommar och semestertider! En bra tid att reflektera över ditt ledarskap och att samla kraft och inspiration inför hösten. Vi på Novare Leadership Academy vill passa på att dela några av alla de klokskaper kring ledarskap, AI och hållbarhet som vårens gästtalare generöst har delat med sig av. Klicka på länkarna för att läsa mer.

Johan Torgeby, VD på SEB: ”Viktiga egenskaper för ledare idag – att vara genuin, att gilla det du gör och se till att du har ett bra sammansatt team. Idag, när vi har ett näringsliv och samhälle I förändring, behöver ledarskapet vara säreget och modigt.”

Cecilia Eriksson, Chief HR Officer på Tre: “Att lyckas med att främja mångfald innebär oftast att utmana sig själv. Att främja mångfald handlar inte om vad andra ska göra, utan om vad man själv ska göra. Det handlar om att söka oliktänkande, utmana sina perspektiv, vara nyfiken på åsikter som man intuitivt inte alls håller med om.”

Rickard Gustafson, VD på SKF: “Ledarskap bygger på förtroende och förmågan att engagera och entusiasmera andra. Det är inget som kommer av sig självt – som ledare måste man löpande och aktivt jobba med dessa grundförutsättningar för att få människor och organisationer att utvecklas.”

Annie Lööf: “Ha tillit till dig själv och andra. Våga vara DU! Mod är att vara sann mot sig själv, sina egna värderingar och att våga stå fast vid dem!” 

Emma Ridderstad, Grundare & VD på Warpin: ”Använd AI för att lära känna verktyget och se hur ert företaget kommer påverkas. Låt dina medarbetare testa, uppmuntra till användning för att öka förståelse samtidigt som ni är medvetna om att det är helt ny teknik, för alla. Försök att ha transparens i företaget och prata om för- och nackdelar.”

En av mina höjdpunkter under våren var resan till Norrbotten, ”Sveriges Silicon Valley”, som vi gjorde tillsammans med ett gäng kunskapstörstande programdeltagare. I fokus var den enorma hållbara transformation som pågår i regionen och här delar vi våra besök och lärdomar från Novare North Innovation Tour. Vi reser tillbaka 2024!

Jag och mina kollegor önskar dig en fin sommar och hoppas vi ses i höst! ☀️

Varma hälsningar,

Christina Andersson
VD på Novare Leadership Academy