”Konkret handling behövs i hållbarhetsarbetet”

  • 4 maj 2023
  • Nyhet
Leadership Academy

Hållbarhetsfrågorna har en självklar plats i Novare Leadership Academys ledarskapsprogram och styrelseutbildningar. Vi bjuder löpande in olika experter och framstående ledare med viktiga perspektiv inom hållbarhet och ledarskap.

En återkommande gäst är Sofia Svingby, Senior Vice President Sustainability på Prime Weber Shandwick och tidigare Vice President Sustainability på Atlas Copco. Vi passade på att ställa några frågor till Sofia.

 

Vad är viktigast för dig i ledarskapet?

– Lyhördhet och mod. Det första ger dig god insikt och trovärdighet, det andra ger dig styrka och uthållighet.

En ledare du beundrar?

– Jacinda Ardern (Nya Zeelands premiärminister 2017-2023), eftersom hon har visat att en ledare kan vara både sårbar och empatisk, och fatta svåra beslut i tuffa situationer.

Vad är extra viktigt inom hållbarhet just nu enligt dig?

– Konkret handling för att förändra beteenden och affärsmodeller. Planeten har inte tid att vänta och affären har inte tid att vänta, avslutar Sofia.

Vill du veta mer om hur vi belyser hållbarhetsfrågorna i våra ledarskapsprogram och styrelseutbildningar? Varmt välkommen att höra av dig till Christina Andersson, vd på Novare Leadership Academy eller Marie-Louise Kjellström, Head of Novare Board Programs.