Cecilia Gave till Stockholms Auktionsverk

  • 11 januari 2024
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Cecilia Gave blir ny VD för Stockholms Auktionsverk. Cecilia har en gedigen bakgrund inom mediebranschen, där hon specialiserat sig på att driva förändringsarbete och bygga inkluderande kulturer – de senaste sju åren inom olika ledande befattningar på Viaplay Group.

– Stockholms Auktionsverk är en verksamhet som stämmer väl överens med mina personliga intressen. Den binder samman mitt arv och min passion med en intressant affärsmässig utmaning – bättre än så blir det inte. Det här är en organisation med enorm potential och jag kan inte tänka mig något mer spännande än att få förnya och driva Sveriges äldsta varumärke in i framtiden, säger Cecilia Gave.

I sina tidigare chefsroller har hon till stor del fokuserat på att skapa synergier, samspel och förnyelse mellan etablerade strukturer och processer på åtskilda marknader, utmaningar som hennes nya arbetsgivare Stockholms Auktionsverk också står inför. I nuläget består norra Europas största auktionshus av tio filialer, med totalt 140 specialister, i tre olika länder – från Stockholm till Hamburg.

– Genom min karriär har jag fokuserat på att bygga effektiva organisationer där både människa och lönsamhet står i centrum. Nu ser jag fram emot att lära mig en ny bransch – där jag tror att nya infallsvinklar kan vara gynnsamt. Utöver det att jag själv har ett stort personligt intresse och är en aktiv auktionskund, så klart.

Niklas Söderholm, VD för ägarbolaget Auctionet, har agerat som tillförordnad VD för Stockholms Auktionsverk.

– Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Cecilia ombord, hon är helt rätt person att ta världens äldsta auktionshus vidare på den tillväxtresa som påbörjades 2021. Hon har lång och gedigen erfarenhet av att driva stora organisationer, och färdigheter som kommer att gynna det förnyelsearbete som väntar. För oss på Auctionet är det tydligt att auktionsvärldens framtid är digital och Stockholms Auktionsverk ska fortsätta att leda den digitala utvecklingen, säger Niklas Söderholm.

Cecilia Gave tillträder rollen på Stockholms Auktionsverk den 4 mars 2024.

Till pressmeddelandet >>