Åsa Holmberg till Tyréns

  • 21 februari 2024
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Åsa Holmberg har utsetts till ny koncernchef för Tyréns. Åsa kommer senast från Knowit där hon har haft rollen som Affärsområdeschef Knowit Solutions sedan 2018 och varit medlem i koncernledningen.

– Vi i styrelsen är mycket glada för att Åsa Holmberg blir Tyréns nästa koncernchef. I den här rekryteringen har vi letat efter en affärsmässig och engagerande koncernchef med erfarenhet från ledande positioner med kommersiellt ansvar. Vi känner oss trygga i att Åsa kan förena ett värderingsstyrt ledarskap med att fortsätta driva koncernens utveckling och lönsamhet, säger Johan Dennelind, styrelseordförande Tyréns Group.

Åsa har lång erfarenhet av digitalisering och innovation samt att leda i förändring, skapa delaktighet och engagemang. I sin roll som Affärsområdeschef Knowit Solutions har hon varit chef för ett affärsområde med 1900 medarbetare i Norden med en omsättning på cirka 4 miljarder kronor. Åsa har i grunden en civilingenjörsexamen från KTH och en bakgrund som ledare och konsult från bland annat Avega, Sogeti och Cap Gemini Ernst & Young.

– Jag ser verkligen fram emot att få driva utvecklingen framåt för Tyrénskoncernen. Från mina tidigare roller tar jag med mig värdefulla insikter om vikten av en tydlig riktning med strategier, mål och ett starkt ledarskap för att driva förändring och utveckling och leda människor och företag framgångsrikt, säger Åsa.

Åsa Holmberg tillträder rollen som koncernchef senast den 15 augusti 2024.

Till pressmeddelandet >>