Olga Oleksiuk till Lindahl genom Ukrainian Professional Support Center

  • 11 oktober 2023
  • Nyhet
Novare

Ukrainian Professional Support Center startades under våren 2022 och jobbar med att kompetensmatcha ukrainare, som har flytt till Sverige i samband med Rysslands invasion av Ukraina, med svenska arbetsgivare. I november 2022 kom Olga Oleksiuk till Lindahl genom Beredskapslyftet och Ukrainian Professional Support Center. I dag är hon tillsvidareanställd som receptionist på Lindahls kontor i Stockholm. I en intervju berättar Olga om sin tid på Lindahl och skillnaderna mellan att jobba i Ukraina och Sverige.

Hur började din resa på Lindahl?
– Jag stötte på jobbannonsen på Ukranian Professional Support Center-sidan på sociala medier. Jag ansökte och hade en första intervju via Beredskapslyftet. Nästa steg var en intervju på Lindahl och lyckligtvis fick jag ett erbjudande!

Olga har sedan dess blivit en självklar del av Lindahls Stockholmskontor där hon tar emot klienter och andra gäster, hanterar olika typer av bokningar och kontorsfrågor samt jobbar med sociala arrangemang.

– Jag är tacksam för möjligheten att vara en del av Lindahls team under en utmanande tid för mig, och över att få använda mina erfarenheter och bättre förstå den nordiska företagskulturen.”

Läs intervjun i sin helhet >>