Karriärråd från Novares mentorer

  • 20 januari 2024
  • Nyhetsbrev

Just nu står ledare inför stora förändringar – och tuffa beslut kräver kloka bollplank.
Vi på Novare Leadership Academy har i femton år drivit Sveriges främsta mentorprogram där mentorer hjälper adepter med affärs- och karriärfrågor. Inför det nya året har vi samlat några av våra mentorers bästa karriärtips.

Leadership Academy
Våga utmana dig själv

Michael Porseryd är idag VD för Svenska Brasserier och har varit mentor under flera år hos Novare. Vi frågade Michael vad hans bästa karriärråd är.

– Våga utmana dig själv för att fortsätta utvecklas. Nya situationer, frågeställningar och människor kan vara krävande, men det kanske också är det bästa sättet för att fortsätta utvecklas. Värdera karriärmöjligheter noga. Det är lätt att bli smickrad av förfrågningar eller ersättning, och därmed byta jobb av fel skäl. Till sist: vårda, eller hitta, aktiviteter som inte har någon koppling till ditt jobb, men som ger dig stimulans.

Vårda ditt nätverk

Flera mentorer nämner även vikten av att vårda sitt nätverk. Mia Enayatollah är idag interim samhällspolitisk chef på Microsoft och är mentor hos Novare.

– Arbeta aktivt för att upprätthålla och utveckla dina professionella kontakter. Det är vanligare än man tror att mötas igen längs vägen.

Mia understryker också vikten att vara generös professionellt – att dela med sig av sin egen kunskap och aktivt söka kunskap som du inte har. Utmana dig själv att gå utanför boxen och prova det du inte brukar prova.

Ett karriärråd från oss på Novare Leadership Academy är att bygga ditt professionella nätverk och hitta en mentor utanför din organisation för att ha någon att bolla både karriär och affär med. En extern person kan ge dig nya perspektiv, stöd och råd i tuffa situationer.

Ett helt nätverk av mentorer

Som ledare är ditt nätverk ofta bland det viktigaste du har för att klara dagens tuffa utmaningar. Men hur bygger vi starka nätverk och får nya perspektiv? Mentorskap kan vara en lösning! Vill du ha hjälp att hitta en mentor? Vi på Novare Leadership Academy har massor av värderingsdrivna, kloka och spännande mentorer från olika bolag, branscher och sektorer i vårt nätverk.

Mentorerna i Novares nätverk är tongivande och seniora ledare med lång erfarenhet från olika branscher och bolag. Läs mer om våra karriärråd här.
Välkommen att ansöka till Mentorprogrammet. Är du nyfiken på rollen som mentor är du också välkommen att höra av dig.