Fredrik Ohlsson blir ny VD för Vagabond

  • 25 oktober 2024
  • Intervju
  • Nyhet
  • Rekrytering

Vagabond Shoemakers har fått en ny vd i Fredrik Ohlsson. Fredrik kommer senast från rollen som vd för Haglöfs och tillträder sin nya tjänst den 11 november. Vi ställde några frågor till Fredrik inför hans kommande uppdrag.

Novare Executive Search

Grattis Fredrik till den nya rollen som vd för Vagabond Shoemakers!

Vad fick dig att välja att kliva på uppdraget och delta i Vagabonds fortsatta framgångsresa?

– Vagabond är ett varumärke som jag följt på distans under många år och som alltid imponerat på mig med sin positionering, craftmanship, design samt värderingar. Efter några träffar och diskussioner med styrelse och ägare var valet enkelt.

 

Att leda ett internationellt modevarumärke har förstås sina utmaningar, hur ser du på ditt kommande uppdrag på Vagabond? Vilka möjligheter och utmaningar ser du på marknaden?

– Det är för tidigt för mig att uttala mig om men jag ser fram emot att sätta en inriktning, en målbild och en strategi tillsammans med ett starkt team på plats.

 

Hur agerar du för att få en organisation att agera utifrån sin bästa förmåga? Vilka är dina framgångsfaktorer som ledare?

– I ett initialt skede, lära känna både teamet och Vagabond som varumärke samt dess DNA, kultur och värderingar.

 

Vilka skulle du säga är dina framgångsfaktorer som ledare?

– Michael Jordan har ett känt citat “Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships.” Vi behöver individerna och talangerna för att nå resultat men att det är vi tillsammans som skapar framgång!

 

Novare Executive Search önskar ett stort grattis och lycka till, till både Fredrik och Vagabond! Vi ser fram emot att följa er gemensamma resa framåt!