Åsa Regnér till Rädda Barnen

  • 20 mars 2023
  • Rekrytering
Novare Executive Search

Åsa Regnér har utsetts till ny generalsekreterare för Rädda Barnen. Hon har lång erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter och är idag assisterande generalsekreterare i FN och biträdande chef för FN-organet UN Women. Åsa Regnér har haft flera olika ledande ställningar med fokus på rättighetsfrågor, både inom politiken och i civilsamhället, i Sverige och internationellt.

– Det är fantastiskt roligt att få möjlighet att leda en organisation som funnits vid barnens sida i över hundra år. Som varje dag målmedvetet och oförtrutet arbetar för att göra världen lite bättre för barn. Och som faktiskt behövs mer än på länge. Utmaningar är många. Barn har drabbats av en pandemi, färre barn går i skolan, fler barn är på flykt undan konflikter, krig och klimatkatastrofer, och fler barn än tidigare lider av hunger. Därför känns mitt nya uppdrag både viktigt och angeläget, säger Åsa Regnér, tillträdande generalsekreterare för Rädda Barnen.

– Jag ser mycket fram emot att möta medarbetare och medlemmar, och att tillsammans fortsätta göra skillnad för barn, oavsett om det är i Ukraina, Jemen eller Sverige.

Maria Schillaci, styrelseordförande för Rädda Barnens riksförbund:
– Det är med stor glädje och entusiasm som jag välkomnar Åsa Regnér som ny generalsekreterare för Rädda Barnen. Hon har den kompetens och erfarenhet vi eftersöker i ledarskap och av rättighetsfrågor i stort och av barns rättigheter specifikt med arbete på den internationella arenan, men också nationellt, i regering och ideell sektor.

– Riksförbundets styrelse ser att Åsa Regnér med sin bakgrund och starka drivkraft kommer att flytta fram positionerna för barnrättsfrågorna i Sverige och bidra till att ge Rädda Barnen en stark röst i världen i vår globala rörelse. Med Åsa Regnér som generalsekreterare kommer vi att fortsätta utveckla Rädda Barnen som modern folkrörelse och barnrättsorganisation, med barns röster och delaktighet i fokus.

Åsa Regnér tillträder sin nya tjänst som generalsekreterare för Rädda Barnen den 20 augusti.

Till pressmeddelandet >>