Sofia Högman ny Handelssekreterare för Business Sweden Indien

  • 17 oktober 2024
  • Nyhet
  • Rekrytering

Sofia Högman tillträdde sin tjänst i början av oktober och är baserad i New Delhi. Som Handelssekreterare kommer hon att vara ansvarig för hela Business Swedens organisation i Indien.

 

Novare Executive Search

Det är Sofias första postering i Asien, men hon förklarar att hon har lång indirekt erfarenhet av regionen då hennes man har rötter i Indien samt att hon haft affärsrelationer med landet via bolag hon arbetat med tidigare.

 

Indien väntas gå om både Tyskland och Japan som världens tredje största ekonomi inom de kommande åren, enligt en rapport av World Economic Forum,  medan Bombaybörsen har varit bland världens främsta raketer under de senaste åren.

 

”Marknadstillväxten är hög i Indien. Det finns väldigt många möjligheter för svenska företag att expandera här”, säger Sofia.

 

I ljuset av den svenska regeringens Asien-satsning har Business Sweden beslutat att etablera närvaro i Mumbai, vilket blir Business Swedens tredje kontor i Indien efter Delhi och Bangalore. Syftet är att vara närmare det finansiella centrumet Mumbai och industriregionen Pune, som traditionellt har varit Sveriges affärscentrum i landet.

 

”Indien förutspås bli världens tredje största ekonomi till 2030, drivet av en stark tillväxttakt. Landet är hem för nära 300 svenska företag och samtidigt har fler än 70 indiska företag investerat i Sverige och skapat 7000 direkta arbetstillfällen. Att vi nu stärker vår närvaro och vårt team ytterligare i Indien ger oss ännu bättre förutsättningar att ta tillvara på potentialen”, säger Jan Larsson, vd på Business Sweden.

 

Läs mer här >>