Novare North Innovation Tour

Resan utspelar sig i norra Sverige – ”Sveriges Silicon Valley” – där vi får uppleva och lära av den gröna omställning som pågår i regionen. Omställningen i Norrland är ett av dragloken för hela Europas hållbara transformation. Det är en unik position som alla ledare kan dra lärdomar av, och själva vara en del av att bidra till.

Novare North Innovation Tour

Resan innehåller

Vi reser till norra Sverige där vi med egna ögon studerar den hållbara transformation som pågår i regionen. Vi på Novare Leadership Academy genomför denna unika resa för fjärde året i rad, och har möjlighet att erbjuda en unik inblick i den förändringsresa som pågår här i full kraft. Du bygger även ett värdefullt nätverk med andra erfarna ledare som delar ambitionen att aktivt bidra till den hållbara omställningen.

Du som deltagare får access till berikande företagsbesök och möten med lokala ledare, experter och invånare från såväl näringsliv som samhälle. Våra primära destinationer är Kiruna, Luleå och Skellefteå. Som en bonus får du även uppleva Norrlands vackra omgivningar och storslagna naturupplevelser.

Omfattning
4 dagar
Pris
59 000 SEK ex moms
Lokal
Norrbotten
Datum
11-14 mars 2025

Den gröna omställningen händer nu

Under fyra fullspäckade dagar kommer vi få möjlighet att uppleva hur företag, akademi och samhället samverkar för att skapa nya innovativa lösningar – och vilka utmaningar de står inför. Stora frågeställningar står på agendan; att minska klimatpåverkan från industrierna, behovet av grön energi, biologisk mångfald, att attrahera personal med relevant erfarenhet, samarbeten mellan sektorer samt balansen mellan att framtidssäkra industrier och samtidigt bevara naturen och historiska värden.

 

En inblick från det du ska få uppleva

Utvecklingen i norra Sverige är avgörande för den gröna omställning som behöver ske för att bromsa klimatförändringarna och nå FN:s globala klimatmål. Utvecklingen innebär också stora möjligheter för både investerare och människor.

Ett axplock av företagsbesöken

Här följer några av de företagen och kommuner vi besöker under Novare North Innovation Tour. Bolag som alla driver på och möjliggör den gröna omställningen som sker i norra Sverige just nu.

Läs om tidigare deltagares upplevelser

The Novare North Innovation tour offered unforgettable and enlightening encounters and experiences. I was impressed by all the energy, expertise, and determination dedicated to the green transition.
Åsa Steholt Vernerson

Koncernchef Berling Media & VD Gleerups Utbildning

De insikter och den förståelse jag fick för den industriella revolution som sker i norra Sverige just nu är användbart dagligen i dialoger med kunder, kollegor och mitt nätverk.
Viktor Karlsson

Senior Consultant & Partner, Novare Executive Search

Åsa Steholt

Lär känna programledarna

Petra Wigh, Mia Ritsfalk och Lars Häggström leder Novare North Innovation Tour tillsammans.

Petra Wigh, Program Director
Petra är seniorkonsult och certifierad coach som arbetar med Novares ledarskapsprogram. Hon en masterexamen i ekonomi från Uppsala universitet och lång erfarenhet av ledarskap och förändringsledning från flera roller inom telekombranschen och från konsultföretag. Petra har lett och utvecklat flera av våra skräddarsydda ledarskapsprogram. Med ett djupt intresse och kompetens inom lärande, pedagogik, lärandedesign och ledarskap är Petra en eftertraktad konsult för utveckling av människor och organisationer.

Lars Häggström, Program Director
Lars är grundare och VD för Enable Performance AB och Senior Advisor vid IMD Business School i Lausanne, Schweiz, med fokus på att driva storskalig förändring i globala organisationer. Lars är en erkänd expert inom ledarskap, kultur och storskalig förändring. Tidigare roller inkluderar Chief Human Resources Officer på Stora Enso, Nordea och Gambro. Han är även senior coach för seniora chefer, med fokus på transformation genom ledarskap och kultur.

Mia Ritsfalk, Program Director
Mia är en uppskattad seniorkonsult & facilitator. Hon har gedigen erfarenhet inom lärande & talangutveckling, förändring och ledarskap och är ansvarig för området Skräddarsydda program och lösningar på Novare Leadership Academy. Som kundansvarig driver Mia kundanpassade lösningar från design, facilitering och implementering.

Praktisk information

Investeringen för Novare North Innovation Tour 2025 är 59 000 SEK ex moms. I programavgiften ingår måltider/fika, flyg t/r Stockholm samt logi under resan till norra Sverige.

Anmäl dig till resan via anmälningsformuläret innan 31 januari 2025. Begränsat antal platser, först till kvarn! Vi kontaktar dig sedan för mer information inför programstart.

Nyfiken på att veta mer? Hör av Dig!

VI finns här för dig när du har eventuella frågor och funderingar om programmet. Varmt välkommen att höra av dig.

Petra Wigh Novare Leadership Academy

Petra Wigh

Head of Leadership Programs

Mia Ritsfalk Novare Leadership Academy

Mia Ritsfalk

Head of Organisation Development