Prins Carl Philip tillsammans med Fredrik Hillelson under rundvandringen på Novare. Foto: Raphael Stecksén/Kaffegruppen

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia besökte Novare Peritos

Publicerat 2018, 15 maj

Tisdagen den 15 maj besökte Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia Novare Peritos. Novare Peritos arbetar med introduktionsrekrytering för unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF).

Besöket inleddes med att Novares grundare och koncernchef Fredrik Hillelson hälsade Prinsparet välkomna tillsammans med Novare Peritos vd Delal Apak. Fredrik Hillelson berättade om bakgrunden till Novare som grundades 2001 tillsammans med Investor. Idag består Novare av elva olika bolag, där alla enskilda företag är specialister inom sitt område. Därefter berättade Delal Apak om Novare Peritos modell där man arbetar för att få ut unga med NPF i riktiga arbeten istället för i praktikplatser. Arbetslösheten i den här gruppen är över 90% – att jämföra med den öppna arbetslösheten som är cirka 6.5%. Modellen kallas introduktionsrekrytering och går ut på att Novare har arbetsgivaransvar under det första året där också en coach från Novare ingår. Metoden är väldigt lyckosam och 75% av alla ungdomarna får sedan fast arbete.

Det blev starten för ett gemensamt och engagerat samtal där många olika frågor togs upp. Isak Henriksson arbetar idag på it-företaget Health Solutions och berättade om sin bakgrund och om det täta samarbetet han har med sin coach från Novare Peritos. Även Susanna Enung och David Ulwhan från Novare beskrev  sina särskilda utmaningar i arbetslivet och hur Novare Peritos på olika sätt arbetar för att underlätta arbetsdagen. Susanna tog också upp vilket stort stöd hon haft av Arbetsförmedlingen i Tyresö som också tipsade henne om Novare Peritos.

Maria-Teresa Essen-Möller berättade om hur tankegången gick när de valde att anställa Isak via Novare Peritos: -Vi testar, svårare än så är det inte.  Maria-Teresa underströk också det som många företag vittnar om – hur arbetsmiljön blir bättre och stämningen på kontoret mjukare.

Besöket avslutades med en rundtur på Novares kontor där Prinsparet fick möjlighet att träffa medarbetare från de olika Novarebolagen.

Läs mer om Novare Peritos >>

Från vänster, Delal Apak, Richard Stening, Thomas Örnstad, David Ulwhan, Erik Hillelson, Susanna Enung, Prinsessan Sofia, Isak Henriksson, Prins Carl-Philip, Maria-Teresa Essen-Möller, Cecilia Barck-Holst och Fredrik Hillelson. Foto: Raphael Stecksén/Kaffegruppen. Klicka på bilden för att se den i större format.

Dela

« »