Ledning

Ägargrupp

Fredrik Hillelson

Fredrik Hillelson, styrelseledamot och delägare i Novare som han grundade 2001. Han är även vice ordförande i Student Business Challenge och styrelseledamot i Min Stora Dag. Fredrik har en fil.kand. från Stockholms Universitet och är marinofficer. Fredrik är VD för Novare Human Capital och Novare Executive Search. Han har tidigare varit personaldirektör på Investor AB samt  personalchef på Accenture. Fredrik är även styrelseledamot i Nordic Interim.

Anders Cedermark

Anders Cedermark, styrelseledamot och delägare i Novare samt styrelseordförande i Novares intressebolag Nordic Interim. Anders är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har arbetat med chefsrekrytering sedan 1990. Först som grundare och partner på Alumni och sedan som delägare och partner inom Novare sen 2012. Anders fokusområden är rekrytering av VD, CFO:er och högre chefer framförallt inom Industri och Handel. Anders är en av Sveriges mest erfarna chefsrekryterare och har genomfört över 550 chefsrekryteringar och mer än 11 000 bedömningsintervjuer under sin karriär som chefsrekryterare.
 

Anna Schauman

Anna Schauman, styrelseledamot och delägare i Novare, är anställd sedan 2007 och är seniorkonsult på Novare Executive Search där hon fokuserar främst på uppdrag inom finanssektorn. Efter ekonomistudier vid Stockholms Universitet har hon innehaft ett antal positioner inom SEB företrädesvis i olika chefsroller inom områdena Trading, Capital Markets och Asset Management. Anna är styrelseledamot i Novare Peritos. I tillägg har Anna ansvaret för Novares internationella allians med Alto Partners och sitter i dess operativa ledning.

Per-Allan Karlsson

Per-Allan Karlsson är anställd sedan 2009 och styrelseledamot och delägare i Novare. Per-Allan har över 20 års erfarenhet som rådgivare inom chefsrekrytering och ledarskapsutveckling med fokus på IT, Telecom, konsument och retail. Innan Novare arbetade han tio år inom Heidrick & Struggles, bland annat som VD i Sverige och Europaansvarig för branscherna IT/Telecom och Professional Services. Per-Allan har även en operativ erfarenhet från IT-industrin som försäljningsdirektör och Sverigechef.

David Lindquist

David Lindquist är anställd sedan 2018 och styrelseledamot samt delägare i Novare. Efter civilingenjörsexamen i industriell ekonomi arbetade David som IT och managementkonsult på Accenture. Därefter arbetade David i 19 år i olika chefsroller på Investor, senast som personal- och administrativ chef. På Novare är David COO, samt styrelsemedlem i Novare Peritos, Novare Pay och Novare Public.

VD-gruppen

Delal Apak

Delal Apak är VD på Novare Peritos. Delal har studerat Statsvetenskap och Internationella relationer vid Stockholms universitet. Hon har bland annat arbetat på Business Sweden i Istanbul och på Tele 2 som kommersiell produktchef på Comviq samt inom grund- och gymnasieskolan med unga med funktionsvariationer. Delal har en lång erfarenhet inom Novaregruppen, både på Novare Peritos men också från Novare Leadership Academy.

 

Susanne Ekström

Susanne Ekström är VD, grundare samt delägare i Novare Leadership Academy. Susanne har en magisterexamen inom marknadsföring från EADA (Spanien) samt strategi från Linköpings Universitet. Susanne har bakgrund inom Novare sedan 2007 som managementkonsult inom ledarskaps- och affärsutveckling på Novare Act samt arbetat inom Wallenbergsfärens innehav; med strategisk försäljning på 3 samt globala HR- och talangfrågor och HR på Atlas Copco. Susanne startade Novare Leadership Academy 2010.

Farzad Golchin

Farzad Golchin är grundare och VD för Novare Potential. Farzad kommer senast från en roll som marknadschef på Comviq där han bland annat drev en framgångsrik satsning på mångkulturell kommunikation. Farzad är civilekonom från Linköpings universitet och har även läst medie- och kommunikationsvetenskap på Göteborgs universitet.
 

Magdalena Ihre

Magdalena Ihre är VD och delägare för Novare Propell och tillträdde i april 2017. Magdalena började som seniorkonsult och partner på Novare Executive Search 2007 och dessförinnan var hon på executive search-företagen Korn/Ferry och Creative Search. Magdalena har en Magister i Företagsekonomi från Uppsala Universitet och började sin karriär inom media och Internet i företag som TV1000 (Kinnevik), Medierådgivaren Matsgård Media och Framfab.

Michelle Borin

Michelle Borin är VD och grundare av Novare Public. Hon har sedan 1999 arbetat inom konsultbranschen i en rad olika roller. Hennes uppdrag under de senaste sex åren har varit att bygga upp affärsområdet offentlig sektor på konsultbolaget Academic Work. Michelle har en examen i marknadsekonomi från Företagsekonomiska institutet och en sjuksköterskeexamen från Röda Korsets högskola.

 

Sohaila Bagger-Sjöbäck

Sohaila Bagger-Sjöbäck är VD och grundare av Novare Professionals. Hon har det senaste elva åren arbetat inom konsultbranschen i en rad olika roller och kommer senast ifrån Proffice där hon var affärsområdeschef. Sohaila har en kandidatexamen i Personal- och arbetslivsfrågor från Stockholms universitet.

Stabsfunktioner

Anna Malmström

Anna Malmström är kommersiell chef för Novaregruppen. Hon har varit verksam inom rekrytering på Novare i tolv år varav sex år som VD för Novare Propell. Anna är civilekonom från Lunds Universitet och har erfarenhet från företag som Universum, Acando, Valtec och Nordnet. Anna har arbetat med strategiska frågor i större utvecklings- och förändringsfaser för både etablerade och nystartade bolag.

 

David Löfvendahl

David Löfvendahl är kommunikationschef för Novaregruppen. David kommer senast från tjänsten som webbchef på Kungl. Hovstaterna och var dessförinnan marknadsansvarig på bokförlaget Natur & Kultur. David har en bakgrund inom marknadsföring och kommunikation samt projektledning. David är styrelseledamot i Novare Public.