Novare Youth Academy

Publicerat 2018, 6 juli

Novare har startat Novare Youth Academy – ett projekt där ungdomar från hela Stockholms möts, inspireras och får ta del av Novares stora nätverk. Ungdomarna kommer från Tensta, Upplands Väsby, Lidingö, Huddinge, Östermalm, Husby och Kista.

– Genom att blanda ungdomar från stadens alla delar hoppas jag att vi kan bidra med att skapa nya kontaktytor och en ökad rörlighet i vår huvudstad säger Fredrik Hillelson, grundare och vd Novare.

Det var efter en föreställning av Klipp Han på Unga Dramaten/Fryshuset som idén föddes att göra något konkret för att få samman stadens ungdomar. Vi startar med den här piloten och jag hoppas vi kan utöka det till nästa år. Vi i näringslivet har ett ansvar att hjälpa till där vi kan – och vi på Novare är experter på jobb så vi börjar där.

Förutom att städa tre utvalda parker på Södermalm, som sker i samarbete med Stockholm Stad, gör ungdomarna också arbetsplatsbesök på företag som SEB, Ericsson, Telia, Moderna Museet, Grand Hôtel och Dagens Industri. Parkarbete och arbetsplatsbesök varvas med ett utbildningsprogram där ungdomarna får träna sig i att skriva cv, öva retorik och andra saker som förbereder dem inför arbetslivet.

Novare Youth Academy finansieras av Novare tillsammans med privata sponsorer.

Dela

« »