Novare Public 1 år – intervju med Michelle Borin

Publicerat 2019, 16 januari

Michelle Borin är vd och grundare av Novare Public som i dagarna fyller 1 år.  Novare Public är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister till offentlig sektor.

Hej Michelle, hur har första året varit?
– Det har varit ett intensivt år med allt man kan förvänta sig av en startup – hårt arbete, motgångar och små steg framåt men framförallt har jag och mina kollegor haft otroligt kul.

Är du nöjd med året som har gått?
– Jag är aldrig nöjd men jag är väldigt glad över utvecklingen. Att starta upp en ny verksamhet från noll innebär en hel del risktagande. Man vet aldrig om det man har planerat kommer att fungera hela vägen och man är hela tiden beredd på det värsta. Nu har vi passerat den kritiska uppstarsfasen och rullar sakta men säkert framåt vilket känns riktigt bra.

Vad har du fått för respons?
– Responsen har varit mycket positiv. Jag har hört från både kunder och kandidater att det verkligen var på tiden att fokusera på chefer inom offentlig sektor. Det är en stor grupp av svenska ledare med mycket tuffa uppdrag, men som får minimalt med uppmärksamhet och stöd när det gäller kompetensförsörjning.

Vad händer nu under 2019?  
– Vi kommer att fortsätta med rekrytering av chefer och specialister men vi har också startat upp Public Tender, ett nytt affärsområde som hjälper privata företag att vinna offentliga affärer. Man kan vara framgångsrik på affärer och företagande men ändå förlora offentliga upphandlingar eftersom de är både svåra och komplexa. De företag som vinner avtal är de som har bäst kunskap om hur man hittar affärerna, vet hur man påverkar sina chanser genom dialog med upphandlarna och kan skriva och lämna in ett kvalificerat anbud. Vi hjälper till med alla dessa delar och bidrar på så sätt till att flera duktiga leverantörer vinner offentliga affärer.

Dela

« »