Maria Ergül. Foto: Linda Eliasson
Maria Ergül. Foto: Linda Eliasson

Novare Professionals: Årets HR-profil

Publicerat 2018, 18 december

Novare Professionals stöttar företag med konsult- och interimslösningar på lång och kort sikt. Ibland får vi in förfrågningar att snabbt hitta någon som är självgående, kompetent och som snabbt sätter sig in i företaget och börjar leverera.

En sån person som vi träffade proaktivt i höstas var Maria Ergül, en erfaren interimskonsult med brett referensspann och en tydlighet i sin vision och sina ambitioner. Maria är en sportälskande debattör som inte räds för att tycka till i obekväma frågor. Maria brinner för att göra skillnad och har bland annat startat och driver den ideella föreningen Vägra väggen, där hon arbetar för att motverka utmattning. När Maria inte jobbar och engagerar sig i projekt lägger hon mycket tid på sin familj och vänner. Hon beskriver sig själv som en ”foodie” som älskar att både laga och äta mat – just nu har hon snöat in sig på det veganska köket.

Kort intervju med Maria Ergül
Uppdrag: HR Business Partner på Bonnier News
Bolagsnamn: AccessHR AB
Ideellt engagemang: Grundare av Vägra väggen
Uppdragsort: Stockholm

Maria, berätta om ditt uppdrag!
-Jag är för tillfället HR Business Partner på Bonnier News, det är en bred roll med både strategiskt och operativt ansvar. Bonnier News är en komplex verksamhet i en spännande bransch som är föränderlig och snabb – vilket passar mitt tempo, jag gillar att vara där det händer!

Vad har varit framgångsfaktorerna i din karriär?
-Mod, driv och min tidigare erfarenhet inom HR gör att jag snabbt hittar min plats och kan ta mig fram. Mitt motto är: “Real winners in life are the people who look at every situation with the expectation that they can make it work, or make it better”.

Dina bästa karriärstips?
-Fråga dig själv, vad är det som ger mig energi? Vad skulle du vilja vakna upp och göra varje dag? När du har konstaterat det, var inte rädd för att jaga det. Man är ofta sin egen begränsning, så tänk alltid, när man utmanas utvecklas man – så våga utmana dig själv.

Två snabba frågor inför Julen, Vilken är din favoritserie just nu?
-”The only time success comes before work is in the dictionary” -med andra ord så är det Suits som gäller…

…och julledigheten är också en tid för återhämtning, vad är ditt återhämtningstips?
– Julen är en högtid som är till för att njutas av, inte ett lopp som ska vinnas. Så andas lugnt och ät en saffransbulle, eller två!


Vill du veta mer om hur vi kan hitta den perfekta konsulten för ditt företag? Eller söker du efter nya utmaningar och funderar på konsultuppdrag? Läs mer om oss via www.novareprofessionals.se och hör av dig så berättar vi mer!

Nyfiken på att läsa om Årets Stjärnskott? Läs mer om Bianca Ahlstedt >>

Nyfiken på att läsa om Årets GIG:are? Läs mer om Mats Beiming >>

Nyfiken på att läsa om Årets Övergång? Läs mer om Sara Svärdgren >> 

Dela

« »