Novare Potential i samarbete med Scania

Publicerat 2018, 27 juni

I samarbete med Novare Potential och Stockholms stad startade Scania en ny vuxenutbildning – de första eleverna är nu färdigutbildade och de första tolv servicetekniker går nu ut i arbete.

Scania startade tillsammans med Stockholms Fordonstekniska gymnasium en helt ny vuxenutbildning riktad mot nyanlända, som med ett intresse för fordonsbranschen ville skola om sig. Tillsammans med Stockholm stad och Novare anordnades olika ansökningsevent och via Novares breda kontaktnät lyckades Scania få 200 ansökningar till utbildningen.

– Det är roligt att dessa elever nu har påbörjat sin resa som servicetekniker, och att med stöd från oss få följa dem i vår verksamhet, säger Jan-Erik Erlandsson, HR-direktör på Scania Sverige.

Mohammed Laagual är en av de som gått utbildningen:

– Jag har haft ett intresse för bilar och teknik sedan jag var liten, men fick inte chansen att lära mig det i mitt hemland så när jag fick det här i Sverige tog jag den på en gång. Utbildningen har varit jättebra. Mina framtidsplaner är att utvecklas inom Scania. Jag tycker att det är en bra arbetsplats och jag har fått jobb på Scania i Kallhäll. Tekniken går framåt och jag vill lära mig ännu mer om el och framtidens fordon, som hybrider.

Läs mer om samarbetet >>

Dela

« »