Novare Leadership Academy välkomnar Johan Mähler som Chief Commercial Officer

Publicerat 2019, 25 januari

Hej Johan, vad roligt att du valt att komma till oss på Novare Leadership Academy! Vad har du gjort innan?
– Det har funnits en röd tråd i att jag arbetat med affärsutveckling, marknad och sälj i kombination med att jag varit ledare i olika organisationer. Närmast kommer jag som försäljnings- och marknadschef på Feelgood. Innan dess var jag på KPMG där jag hade förmånen att jobba i olika roller. Bland annat som regionchef, ansvarig för företagets employer branding och som presschef. Jag byggde även upp en säljorganisation på KPMG.

Vad kommer du att jobba med på Novare Leadership Academy?
– Jag har titeln Chief Commercial Officer. Det betyder att jag kommer ta ansvar för våra kundrelationer och samarbeten. Men samtidigt är vi ett litet bolag där vi hjälps åt med det mesta. Det tycker jag är en attraktiv set-up!

Vilka är dina bästa ledarskapstips?

> Var tydlig i din kommunikation och framförallt med målet.

> Ge medarbetarna mycket större ansvar än de själva hade tänkt sig. Människor klarar mycket mer än vad de tror. Kombinera detta med att ha en hög tillgänglighet för coachning eller dialog i frågor som dyker upp. Med detta arbetssätt blir inte chefen en flaskhals. Samtidigt som medarbetarna växer med uppgiften och i känslan av att lyckas.

> Behåll lugnet. Grupper och organisationer kommer från tid till annan hamna i svåra situationer och då kommer alla titta på chefen. Att ha en lugn ledare kommer skapa en lugn organisation. Vi jobbar alla bättre när vi är lugna.

Vilka frågor kopplat till affärsutveckling och kundrelationer brinner du för?
– För mig handlar affärsutveckling och starka kundrelationer om att ställa frågor och lyssna, inte om att prata om ett förutbestämt ämne. Är man duktig på att ställa frågor och lyssna kommer man upptäcka sina kunders behov och därmed förstå hur man kan hjälpa dem på bästa sätt. Det är en metodik som låter enkel, men som jag tror alla behöver träna på.

Vad gör du på fritiden?
– Jag har två barn, 2 och 5 år som jag gärna spenderar så mycket tid som möjligt med. Den lilla tid som blir över använder jag gärna till att träna. För något år sedan tränade jag till ett 25-mils lopp i Sahara. Tyvärr blev jag skadad och fick slänga in handduken – men det skulle jag gärna vilja ge mig på igen!


Välkommen att kontakta Johan på johan.mahler@novare.se eller 0725 00 30 60 om du vill att han ställer utmanande frågor om hur vi kan hjälpa din organisation.

Dela

« »