Novare bjöd in till frukostseminarium om en utmanande men spännande framtid

Publicerat 2018, 11 december

Med en trolig lågkonjunktur runt hörnet och med ett pågående teknikkompetensskifte så ökar kraven och pressen på HR-avdelningen. Det var temat för det fullsatta frukostseminarium som Novare Executive Advisory bjöd in till med Karin Eliasson och Marita Hellberg –  två erfarna HR-direktörer som delade med sig av sina erfarenheter av omställningar i samband med lågkonjunkturer och teknikskiften.

Givet signalerna på marknaden de senaste veckorna kom samtalet att fokusera på erfarenheter kring omställning kopplat till lågkonjunktur. Det diskuterades engagerat kring hur svårt det är att genomföra omställningar, oavsett erfarenhet. Att visa respekt och att se var och en som drabbas är oerhört viktigt i omställningsarbetet.

Några av de viktigaste punkterna som diskuterades var:

  • Grunden för lyckade omställningar är att bolagets ledningsgrupp gemensamt arbetar fram och står bakom varför bolaget gör omställningen och att det budskapet kommuniceras genom hela processen
  • Betydelsen av att HR förstår affären – då är det lättare att se signalerna i god tid oavsett om det handlar om ett konjunkturs- eller kompetensskifte.
  • Ägna lika mycket tid till dem som ska lämna som till dem som ska vara kvar. Verktygslådan behöver omfamna båda grupperna.
  • Ta hjälp! Många har varit med om större omställningar tidigare, ta hjälp av de som har gjort det förut.

Novare Executive Advisory stöttar individer i förändring. Läs mer om bolaget och om grundarna Pia Sergo och Maria Billing >>

 

Dela

« »