Ambassadör Ines Coppoolse i samtal under besöket på Novare. Foto: Raphael Stecksén/#Kaffegruppen
Ambassadör Ines Coppoolse i samtal under besöket på Novare. Foto: Raphael Stecksén/#Kaffegruppen

Nederländernas ambassadör Ines Coppoolse besökte Novare

Publicerat 2019, 25 januari

Ines Coppoolse är ambassadör i Sverige för Nederländerna och besökte Novare för att ta del av arbetet med att skapa jobb åt nyanlända och unga med funktionsvariationer. Med på besöket var även Frank Schipper, ansvarig för Public Diplomacy & Political Affairs på ambassaden.

Besöket inleddes med att Fredrik Hillelson, VD och grundare Novare, berättade om bakgrunden till Novare. Därefter berättade Ambassadören om likheterna hon såg mellan Sverige och Nederländerna, inte minst i integrations- och mångfaldsarbetet.

Därpå berättade Farzad Golchin och Kinan Halal från Novare Potential om hur de genom olika lösningar skapar möjlighet för nyanlända att få riktiga arbete. Även Marwa, som nu arbetar på PWC, berättade om sin resa till ett arbete genom Novare Potential.

Delal Apak från Novare Peritos berättade sedan om hur de genom sin metod introduktionsrekrytering får företag att satsa på en grupp unga som idag har en arbetslöshet på 96%. David som fått arbete genom Peritos berättade om sin erfarenhet av den svenska arbetsmarknaden och hur det var att få arbete genom Novare. Besöket avslutades med en rundtur på Novares kontor där Ambassadören fick möjlighet att träffa fler medarbetare inom Novares elva olika bolag.

Delal Apak, David, Kinan Halal, Ambassadlr Ines Coppoolse, Frank Schipper, Farzad Golchin och Marwa. Foto: Raphael Stecksén/#Kaffegruppen

Delal Apak, David, Kinan Halal, Ambassadör Ines Coppoolse, Frank Schipper, Farzad Golchin och Marwa. Foto: Raphael Stecksén/#Kaffegruppen


Nyfiken på att följa Nederländernas ambassads arbete i sociala medier? Följ dem på Facebook >>

Dela

« »