Lena Linn intervjuad i DN

Publicerat 2018, 9 oktober

Under våren 2018 var Novare med och rekryterade Lena Linn till ny generalsekreterare för Beridna Högvakten. Nu – en dryg vecka in på sitt nya arbete – blir Lena Linn intervjuad i DN.

”Lena Linn har just klarat av sin första arbetsvecka som generalsekreterare för Beridna högvakten. Hon är den första kvinnan som tar det stora chefsskrivbordet i besittning. Vid ett antal tillfällen har verksamheten varit hotad, men numera har Föreningen för den beridna högvakten en positiv medlemsutveckling (plus 10 procent brutto årligen) och dessutom ett antal sponsorer och företag som stöttar inköp av nya hästar. Att Lena är full av tillförsikt inför framtiden framgår med all önskvärd tydlighet när vi får en pratstund på kansliet, beläget granne med Armémuseum på Riddargatan i Stockholm.

Intervjun inleds dock på Livgardets kavallerikasern på Lidingövägen där hästarna som ingår i Beridna högvakten är uppstallade.

I dagsläget består styrkan av 65 hästar (det finns plats för 75). Många av dem har varit här länge. Andra, som sexåriga fuxen på bilden, är nykomlingar. Fuxen heter D’Avicii och kom till Föreningen för den beridna högvakten i somras. Lena Linn berättar om hur stämningsfullt och känslosamt det var på yttre borggården vid Stockholms slott när denna vackra vallack överlämnades till stiftelsen i närvaro av Anki Lidén och Klas Bergling, den bortgångne artisten Aviciis föräldrar.”

Läs hela intervjun här >>

Läs mer om Beridna Högvakten här >>

Dela

« »