Alumner om lärdomar från ledarskapsprogrammet

  • 21 april 2022
  • Ledarskapsprogram
  • Nyhet
Leadership Academy

Novare Accelerate Program är uppskattade Novares ledarskapsprogram för chefer, projektledare och specialister. Deltagarna är ambitiösa och drivna talanger som vill utveckla sitt ledarskap och bygga en stark plattform att stå på i sin karriär framåt. Vi intervjuade två alumner vad de fick med sig från programmet.

– Jag märker redan att jag tagit till mig och börjat använda många av de olika verktyg jag fick med mig från programmet. Mycket av det som presenterades under programmets gång ligger i bakhuvudet och jag upplever att jag har fått många bra verktyg att luta mig mot för att fortsätta utveckla mitt ledarskap. När minnet sedan sviker har jag ett anteckningsblock och en mapp fullmatad med idéer, koncept och konkreta verktyg att ta fram och inspireras av, säger Henrik Bäckström, Project Manager på nätoperatören Teracom.

Ellinor Liliansdotter, Enhetschef på Norrköpings kommun, fortsätter:

– Novares ledarskapsprogram har hjälpt mig att hitta min ledarstil som utgår från mina personliga förutsättningar. Programmet inspirerade mig att ”steal with pride” – att ta vara på erfarenheter och tips från de ledare vi träffat under programmet. Jag har även skapat nya kontakter i olika branscher som kommer att vara till stor nytta. Programmet har gjort mig ännu mer motiverad att vara en ledare som gör skillnad och vågar visa vägen, även om den inte alltid är spikrak.

Upplägget i Novare Accelerate Program bygger på olika komponenter där vi bjuder in operativa gästtalare, experter områden som inom ledarskap samt workshops och diskussioner där deltagarna får dela erfarenheter och landa i nya insikter och perspektiv.

– Det var ett högt tempo i programmet och väldigt många intressanta personer som verkligen tog sig tid och var engagerade. Jag gillade konceptet där vi alla fick ta plats och det kändes som gästerna ”såg oss”. Det var väldigt lyxigt att få träffa dessa ledare, få ställa frågor och ta till sig många av deras verktyg och tips, fortsätter Ellinor Liliansdotter.

– Jag tycker upplägget på programmet var väldigt bra, med en bra spridning på ledare, konsulter och talare. Modulerna hade också olika, tydliga fokusområden, men som knöts ihop på ett bra sätt. Jag upplevde att det fanns en röd tråd genom hela programmet, säger Henrik Bäckström.

Under utformningen har vi på Novare Leadership Academy utgått från de behov vi sett hos den här målgruppen av relativt nya ledare – med stort driv och vilja att påverka – och utifrån dessa skapat ett unikt program.

– Den stora skillnaden mot andra ledarskapskurser var inte bara den stora spridningen på talare, men även samtalen och diskussionerna med framgångsrika ledare från väl kända och etablerade företag. Det var otroligt värdefullt att få ställa frågor och jämföra andras ledarskapsfilosofier med sin egen och mot de koncept och modeller som presenterades under programmets gång, säger Henrik.

Ellinor Liliansdotter:

– Jag tycker programmet hade ett modernt upplägg för lärandet! Gruppen kom nära varandra snabbt och vi vågade dela. Även bredden på utbildningen med de olika modulerna sticker också ut – att utgå från omvärld till att att arbeta med sig själv och den röst en vill leda med. Helheten blir toppen och man vill inte att utbildningen ska ta slut!

Det absolut bästa med Novares ledarskapsprogram var alla otroligt inspirerande talare och de samtal mellan oss deltagare, ledare och gästtalare.

Programmet riktar sig till den nya generationens ledare i olika roller och från blandade branscher som har cirka 5-12 års professionell erfarenhet. Vi välkomnar även internationella deltagare, då  programmet ges på engelska.

– Jag rekommenderar den som har en vilja att bli ledare eller är ny ledare att gå denna utbildning. Novares ledarskapsprogram ger bra förutsättningar för att förstå omvärld och hitta sig själv som ledare, säger Ellinor.

Under programmet lär deltagarna i gruppen känna varandra väl och bygger ett värdefullt affärsnätverk, som sedan lever vidare på egen hand och genom träffar genom Novare Alumni Network.

– Jag kommer hålla kontakten med de jag lärt känna genom programmet. Jag tror att det är nyttigt att träffa andra ledare inom olika branscher för att jämföra utmaningar och dela erfarenheter, säger Henrik.

Avslutningsvis frågade vi Henrik och Ellinor vad de tyckte var det bästa med programmet. 

– Kompetensen som förmedlades av alla ledare. Inspirerande från början till slut! Nätverket och dem vänner en fick i gruppen. Att jag nu vet hur jag ska leda och vad jag vill förmedla med mitt ledarskap, säger Ellinor.

Henrik Bäckström avslutar:

– Det absolut bästa var helt klart alla otroligt inspirerande talare och de samtal/diskussioner som det bjöds in till mellan oss deltagare, ledare och talare.

Vill du veta mer om Novare Accelerate Program?

Vi tar gärna ett samtal med dig som själv är intresserad av att vara med och dig som har en medarbetare som du vill lyfta och satsa extra på genom Novare Accelerate Program. Varmt välkommen att höra av dig till oss för en öppen dialog!

Sarah Scheller, sarah.scheller@novare.se

Antagning till programmet sker löpande.