Kursstart för Software Development Academy på KTH

Publicerat 2018, 29 augusti

Nu har den fjärde omgången av intensivutbildningen Software Development Academy dragit igång på KTH. De 33 eleverna, varav 60% är kvinnor, träffades för första gången och Mattias Wiggberg från KTH och Farzad Golchin från Novare Potential hälsade välkomna och berättade om höstens kursupplägg. Under utbildningen kommer eleverna få möjlighet att lära sig java-programmering från några av världens främsta lärare. Kursen är en intensivutbildning där KTH har tagit en tre-årig utbildning och skalat ner den till tre månader – eleverna har kurser från 8 på morgonen till 17 på eftermiddagen och självstudier på kvällar och helger. Eleverna som är antagna har alla genomgått en tuff gallringsprocess och det var flera hundra sökande till platserna. Av de tidigare kursdeltagarna har 80% fått arbete under eller direkt efter avslutat utbildning.


Om Software Development Academy
Software Development Academy är ett unikt samarbete mellan Novare Potential och KTH som utbildar engagerade talanger från hela världen, redo att ta sig an framtidens IT-utmaningar. Våra särskilt utvalda kandidater har alla redan innan utbildningen viss bakgrund inom IT och/eller software development och en oerhört stark motivation att utvecklas och förändra. Genom den avancerade utbildningen får de alla en unik möjlighet att förfina sina kunskaper och ta sin expertis vidare.

Dagens enorma brist på utvecklare präglar många verksamheter. Software Development Academy är den länk som förenar nyanlända talanger som saknar nätverk inom branschen med organisationer som är i behov av modern IT-kompetens. Med en kandidat från Software Development Academy utökar ni er organisation med en mycket driven och begåvad resurs. Under utbildningens gång presenterar vi på Novare Potential deltagare och företag för varandra för att kunna matcha särskilda behov med unik erfarenhet. Inledningsvis kommer din nya medarbetare att vara anställd av Novare Potential och exklusivt hyras ut till ert företag under det första året, och därefter tar ni över anställningen.

Läs mer om Software Development Academy >>

Dela

« »